Statt Torsk Gustave Brun Lie foto Statt Torsk
PÅ ETTERSKUDD: Daglig leder og medeier Gustave Brun-Lie i Statt Torsk sendte mandag ut en oppdatering om slakte- og salgsplanen for 2023. Den viser at selskapet er på etterskudd, sammenlignet med den opprinnelige planen. Foto: Statt Torsk
Nytt

Torskeoppdretter et halvt år forsinka

Slakter ikke fisken før den er solgt.

Marius Rosbach
23.01.2023

Statt Torsk er nå et halvt år forsinka sammenlignet med den opprinnelige planen om slakt- og salg.

Det kommer fram i en børsmelding mandag.

Aksjekursen startet mandag med et lite fall, før pilene pekte opp. Ved 10-tifda var aksjen opp 0,29 prosent til 1,7 kroner. Hovedindeksen startet med oppgang.

Vi ser nå at denne modellen er skalerbar og et godt grunnlag å bygge videre på
Statt Torsk

Hovedutfordring å utvikle markedet
Ledelsen i Statt Torsk avgjorde i høst å ikke trappe opp slaktinga, utover leveransen til en pilotkunde i Spania, for å unngå å måtte selge fisk i et krevende spotmarked.

- Vi ser nå at denne modellen er skalerbar og et godt grunnlag å bygge videre på. Hovedutfordringen nå er å utvikle markedet innenfor denne strategien. Det krever en effektiv verdikjede og tett koordinering mellom slakt og salg, noe vi har hatt fokus på å utvikle, opplyser selskapet.

Faste leveranser siden september
Statt Torsk hatt faste ukentlige leveranser til pilotkunden siden september, med gradvis økning i volum.

- Vi slaktet imidlertid en god del vareprøver til forskjellig potensielle kunder samt til diverse mindre kunder i Asia og ikke minst i Norge, heter det videre i meldinga.

Som følge av den nedjusterte slakteplanen, har selskapet nå flere fisk i anleggene sine, enn planlagt. Det skal likevel ikke ha negative konsekvenser for fiskehelsen eller kvaliteten på fisken.

Vil produsere 12.000 tonn årlig

Torskeoppdretterne har mål om en produksjon på 12.000 årlig, og utvidet produksjonen i fjor med sju nye lisenser.

Disse fordeler seg på eksisterende anlegg i Rekvika i Vanylvsfjorden, og et nytt anlegg på Apalset i Stad kommune. Lisensene økte produksjonsmuligheten fra 3.900 tonn til 9.360 tonn biomasse.

Publisert: 23.01.2023 09:11

Sist oppdatert: 23.01.2023 09:54

Mer om