Olympic vindskip ulstein illustrasjon ulstein design solutions 11
KAN BLI FLERE: Olympic-rederiet i Herøy har bestilt to skip - og har opsjon på to skip til - fra Ulstein-konsernet. Illustrasjon: Ulstein Design & Solutions
Nytt

Vard-leveranse på Olympic-båter

Kontrakt på ikt-utstyr om bord på vindskipa som Ulstein bygger.

Marius Rosbach
20.02.2023

Vard Electro har signert kontrakt med Ulstein Verft for levering av deres «SeaQ Communication»-løsning om bord på to konstruksjonsskip for vindkraftmarkedet, ifølge en pressemelding.

Verdien på avtalen blir ikke opplyst.

Det er Olympic-rederiet i Herøy som har bestilt skipa, og levering av Vard-oppdraget skal skje i første halvdel av neste år.

Omfattende ikt-løsning
«SeaQ Communication»-pakken er en omfattende ikt-løsning som vil gi fartøyene en robust infrastruktur og øke mannskapets effektivitet og sikkerhet mens de er på sjøen, ifølge meldinga.

Den består av ulike løsninger for kommunikasjon, velferd, og sikkerhet, i tillegg til IT stativer og integrasjonstjenester.

Systemet er designet for å imøtekomme de krevende maritime forholdene til sjøs, og gi mannskapet ekstra komfort gjennom et utvalg «infotainment»-funksjoner.

Flere lokale leverandører
- Med vår lange erfaring fra bransjen vil vi levere en ikt-løsning av høy kvalitet til Olympic, som sørger for et trygt og effektivt arbeidsmiljø for mannskapet om bord fartøyene, uttaler Svein Arne Langva, som er salgsleder i Vard Electro.

En rekke andre lokale bedrifter skal levere utstyr til skipa, blant dem Kongsberg Maritime, Acel og Molde-firmaet Motus.

Publisert: 20.02.2023 08:53

Sist oppdatert: 20.02.2023 09:08

Mer om