Rev ocean omvisning 22
IKKE FERDIG: Rev Ocean-sjef Nina Jensen om bord i skipet sammen med operasjonssjef Øystein Mikelborg i 2020. Vard er forsinka med oppdraget. Foto: Marius Rosbach
Nytt

Venter fortsatt på svar fra Vard

Uvisst når verftet er ferdig med Kjell Inge Røkkes superskip. Nå skal Rev Ocean i dokk i Kristiansand.

Marius Rosbach
03.02.2022

Kjell Inge Røkke venter fortsatt på svar når det kombinerte yacht og forskingskipet Rev Ocean blir ferdig fra Vard.

Verftskonsernet har møtt utfordringer underveis og skipet som etter planen skulle vært ute på sitt første forskningstokt i fjor vår, er ikke ferdig.

– Vi venter fortsatt på en oppdatert tidslinje fra verftet for når de kan levere skipet i henhold til kontrakt, skriver Rev Ocean-sjef Nina Jensen i en sms til NETT NO.

I fjor ble det kjent at skipet var tre til fem år forsinka. Jensen bekrefter at det fortsatt er deres beste tidsestimat.

– Skipet er ikke ferdig og byggearbeidene foregår fremdeles, skriver hun videre.

(saka fortsetter under)

Roekke vil bu to maanader i aaret paa Rev Ocean
MYKLEBUST: Kjell Inge Røkkke (innfelt) planlegger å bo rundt to måneder i året på det 183 meter lange kombinerte yacht og forskningskipet. Her er skipet ved Myklebust Verft. Foto: Kjetil Haanes

Vard kan ikke kommentere
Allerede i fjor høst uttalte Rev Ocean-sjefen til Dagens Næringsliv at de ventet på tilbakemelding på når Vard kunne levere.

Samtidig opplyste Vard at de var i ferd med å ferdigstille skipet.

I dag har Jensen fortsatt ikke fått svar, og viser til Vard for spørsmål om de videre planene.

– Det kan jeg ikke kommentere, er det korte svaret i en e-post fra kommunikasjonsdirektør Hege Anita Akselvoll i Vard.

Oppfølgingsspørsmål om hvorfor hun ikke kan kommentere saka, er ikke besvart.

(saka fortsetter under)

Triton foto rev ocean 11
NAVNEKONKURRANSE: Om bord skal Kjell Inge Røkke blant annet ha en ROV og ubåt tilsvarende som på bilde. I disse dager har Rev Ocean en navnekonkurranse for ubåten, som straks er ferdigbygd.

Seilte til dokk i Kristiansand
Rev Ocean-skipet har ligget til kai ved både Brattvåg- og Langsten-verftet til Vard. Forrige uke var det spektakulære skipet en tur innom Ålesund, før det nå har seilt til Kristiansand.

Kommunikasjonsdirektør Hege Anita Akselvoll i Vard forteller at skipet skal i dokk hos Oneco Safe Yards i sørlandsbyen, som har en av landets største tørrdokker.

– Da vi ikke hadde dokk tilgjengelig på Sunnmøre, måtte vi leie dokk hos Oneco. Arbeidet som utføres er slikt som kun kan gjøres i dokk og som inngår i det å bygge og ferdigstille et skip av denne typen, opplyser Akselvoll.

Skal ikke være aktuelt å kansellere
Nina Jensen i Rev Ocean har tidligere gitt uttrykk for at både mannskapet og Kjell Inge Røkke var «ekstremt frustrert, irritert og deprimert over forsinkelsene».

En kansellering skal likevel ikke være aktuelt, om Røkke får et skip i tråd med kontrakta.

Det var i 2017 moldenseren bestilte skipet som både blir omtalt som verdens største yacht – men også er et forsknings- og ekspedisjonsskip.

Mye utstyr fra Nordvestlandet
En rekke bedrifter på Nordvestlandet leverer utstyr til det som blir et av verdens mest påkosta skip. Jensen har tidligere uttalt at de ønsker at skipet skal være et utstillingsvindu for norske leverandører.

Prislappen på skipet er tidligere opplyst å være på rundt 4,2 milliarder, men kan trolig bli dyrere.

Publisert: 03.02.2022 19:57

Sist oppdatert: 03.02.2022 23:45

Mer om