Kraftmontasje innfelt Øystein Søraas kraftmast foto Kraftmontasje 11
STORKONTRAKT: Kraftmontasje skal sette opp master av denne typen på Haugalandet de neste fire årene. Administrerendde direktør Øystein Søraas (innfelt) forteller at det er blant selskapets største oppdrag. Foto: Kraftmontasje
Nytt

Vokser mot nye høyder – og søker flere

Vestnes-firma starta året med å sikre storkontrakt på kraftlinje.

Marius Rosbach
10.01.2023

Kraftmontasje i Vestnes starta 2023 med å sikre seg en av sine største kontrakter noen gang.

I forrige uke skrev de kontrakt med nettselskapet Fagne om bygging av en ny 36 km lang 132 kV kraftlinje i Vindafjord og Tysvær i Rogaland.

- Dette er en viktig kontrakt for Kraftmontasje AS. Vi er svært tilfredse med igjen å bli valgt av Fagne til et nytt og krevende prosjekt, uttaler administrerende direktør Øystein Søraas i Kraftmontasje i ei pressemelding om oppdraget.

Kontrakten har en verdi på rundt 400 millioner kroner - medreknet moms, ifølge Søraas.

På jakt etter flere ansatte
Kraftmontasje er nå oppe i 92 ansatte – en vekst på drøyt ti stillinger i løpet av det siste året. Og firmaet er fortsatt i vekst, ifølge Søraas.

For øyeblikket er de på jakt etter flere ansatte, og søknadsfristen er i ferd med å løpe ut for flere stillinger som prosjektleder og anleggsleder.

Firmaet har lokale eiere i ryggen, og omsetningen i 2021 endte på nær 270 millioner kroner.

Arbeid helt fram til 2027

Søraas forteller at oppdraget for Fagna føyer seg fint inn i porteføljen til Vestnes-firmaet som har vokst betydelig de siste årene.

Arbeidet med kraftlinja på Haugaland starter i januar og vil ta rundt fire år. Etter planen skal alt stå klart sommeren 2027.

Arbeidet består blant annet i å demontere og frakte vekk eksisterende master på de to gamle linjene. Deretter skal det settes opp nye, og mer robuste master og linjer.

Publisert: 10.01.2023 13:57

Sist oppdatert: 10.01.2023 13:59

Mer om