ÅKP SKAPARHUSET 11
ONBOARDING: Astrid Tenden i Ulstein Group var en av flere kvinnelige foredragsholdere under et kurs for nye arbeidstakere som ble holdt på Skaparhuset onsdag. Foto: ÅKP
Synspunkt

Gratulerer med kvinnedagen fra alle oss i ÅKP

Bruk også alle andre dager til å jobbe med å endre problemene som kommer i søkelyset akkurat i dag, skriver Elisabeth Solvang.

08.03.2023

I dag arrangerer vi blant annet kurs i «Maritime Onboarding» i regi av GCE Blue Maritime Cluster, hvor flere av foredragsholderne er kvinner. På bildet representert ved dyktige Astrid Tenden i Ulstein Group.

Vår lokasjon for dagen er i Skaparhuset i Ulsteinvik, som har en kvinnelig leder i Kjersti Kleven. Maritim bransje er mannstung, men en opptur i dag er at rundt halvparten av deltakerne på dagens kurs er kvinner.

I ÅKP Blue Innovation Arena i Ålesund arrangerer vi dessuten «Touchbase Bærekraft» i dag. ÅKP har tatt en ledende rolle innen bærekraft i regionen, helt i tråd med vårt fokus på bærekraftmål nummer fem, som går på både likestilling og mangfold. «Touchbase Bærekraft» er et forum for kapasiteter som jobber med bærekraft til daglig. Halvparten av deltakerne er kvinner.

I ÅKP er vi omtrent like mange kvinner som menn i staben. Snart får vi også kvinnelig leder i Kirsti Slotsvik. Imidlertid er ikke alltid kjønn, men mangfold, sentralt. I ÅKP arrangerer vi flere hundre arrangementer for mange tusen deltakere hvert år. Vi tenker alltid på både kjønn og mangfold når vi syr sammen et program. Går man den ekstra vegen, tar den ekstra telefonen, blir det mer balanse.

Vår oppfordring til alle våre samarbeidspartnere i dag er å gjøre det samme - ha et bevisst forhold til å vise fram mangfold i arbeidsstyrken. Slik kan vi fremstå som attraktive arbeidsgivere. Som innovasjonsselskap er vi aldri fornøyd med status quo. Vi kan, og bør, alltid strekke oss lenger. Også på dette området. Fordi mangfold skaper godt miljø og bedre arbeidsplasser. Da legges grobunn for ideer som kan vokse.

Vi gratulerer forresten Unni Grebstad med i dag å ha blitt kåret til en av Norges 50 viktigste kvinner innen tech. Unni er daglig leder i, og gründer av, Ocean Visioneering, en av ÅKPs inkubatorbedrifter og medlem i vår marine klynge, NCE Blue Legasea.

Vi heier på Unni og alle andre som tør å satse på det de tror på. Enten man er han, hen eller hun, ung eller eldre, uavhengig av etnisitet og religion, om man er funksjonsfrisk eller en person med utfordringer. Uansett er vi mennesker, med tanker. Ofte er det utfordringene som stimulerer de nye tankene. Og vi trenger nye tanker.

Ha en god kvinnedag, men bruk også alle andre dager til å jobbe med å endre problemene som kommer i søkelyset akkurat i dag.

Av leder for strategisk kommunikasjon Elisabeth Solvang i ÅKP

Publisert: 08.03.2023 19:18

Sist oppdatert: 08.03.2023 19:17

Mer om