Håvard haanes foto Marius 11
ENDRER STRATEGI: Konsernsjef Håvard Haanes i Entec Group forteller at salget har bakgrunn i at konsernet satser mer på prosjekt- og systsemleveranser. Foto: Marius Rosbach
Nytt

Entec selger røravdeling

Sjøholt-selskap tar over 24 ansatte.

Marius Rosbach
12.09.2022

Selskapet Tekken As på Sjøholt overtar røravdelinga til Entec-konsernet.

Det opplyser det Ulsteinvik-baserte selskapet i ei pressemelding mandag.

Rørvirksomheten som nå selges har vært del av datterselskapet Entec Brimer, og har utspring i selskapet Servitech som ble en del av Entec i 2018.

På denne måten sikrer man kontinuitet og trygghet for arbeidsplassene på Sjøholt
Håvard Haanes
24 ansatte og lokale på Sjøholt

Bak kjøperne i Tekken-selskapet står blant andre tre av de tidligere gründerne i Servitech, med god kunnskap om og erfaring fra slik aktivitet, heter det i meldinga.

- Vi ser positivt på at det er tidligere gründere av Servitech som nå overtar rørvirksomheten. På denne måten sikrer man kontinuitet og trygghet for arbeidsplassene på Sjøholt, utaler konsernsjef Håvard Haanes i Entec.

I virksomhetsoverdragelsen følger 24 ansatte, maskiner og utstyr, samt en godt innarbeidet produkt- og kundeportefølje innen rørinstallasjon. Selskapet overtar også kontor og produksjonslokalene lokalisert på Sjøholt.

Endrer strategi i konsernet
I all hovedsak har aktiviteten i avdelinga som nå selges, vært innen det maritime markedet samt oppdrag i vann- og avløpsrensing.

- Salget skjer som en konsekvens av vår strategi om å fokusere virksomheten til Entec Brimer rundt prosjekt- og systemleveranser. I denne strategien er ikke lenger utførende rørvirksomhet en naturlig del av vårt konsern, sier Haanes.

Han opplyser at partene har inngått en rammeavtale for rørarbeid på eksisterende prosjekter. Dette muliggjør også fremtidig samarbeid på nye prosjekter.

I tillegg til rørproduksjon og rørinstallasjon vil Tekken fortsette å levere PE-produkter til kunder over hele landet. Spisskompetansen er på rør til flytende gass, gjerne beskrevet som LNG.

Publisert: 12.09.2022 14:45

Sist oppdatert: 12.09.2022 20:15

Mer om