Arne Lillebø Ivar Gaustad Håvard haanes 11
OPPKJØP: IIvar Gaustad (t.v.) og Arne Lillebø sammen med Entec-sjef Håvard Haanes (midten) i forbindelse med signeringa. Foto: Entec Group
Nytt

Entec kjøper Herøy-selskap

Oppkjøpet gir Ulsteinvik-selskapet betydelig kapasitet for produksjon i Latvia.

Marius Rosbach
17.02.2022

Entec Group i Ulsteinvik kjøper selskapet Norpartners i Fosnavåg, med tilhørende fabrikker som produserer komposittprodukter i Latvia.

Det kommer fram i ei pressemelding torsdag.

- Vårt datterselskap Entec Brimer er allerede en ledende leverandør av komposittprodukter til vannrelaterte virksomheter. Kjøpet av Norpartners øker vår produksjonskapasitet vesentlig, slik at vi kan konkurrere om enda større kontrakter i framtida, sier konsernsjef Håvard Haanes i meldinga.

Får delvis betalt i Entec-aksjer
Hovedeierne i Norpartners er Arne Lillebø og Ivar Gaustad. Partene er enige om ikke å opplyse om salgssummen, men bekrefter at vesentlige deler av oppgjøret skjer i form av aksjer i Entec Group.

– Vi tror det er et gunstig tidspunkt for å gå inn som eiere i Entec. Vi har lykkes med å bygge opp både anleggene og en god forretningskultur i Latvia, og Entec styrker seg gjennom oppkjøpet, uttaler Gaustad

Gaustad var blant de første nordmennene som etablerte seg i latviske Saldus, der en rekke bedrifter fra Nordvestlandet også har oppretta virksomhet i ettertid.

Skal fortsette på Kvasmøya
Til nå har all produksjon av komposittprodukter i Entec-regi skjedd på Entec Brimers fabrikk på Kvamsøya. Denne fabrikken vil fortsatt bestå som en viktig del av Entec-konsernet.

- -Kvamsøya har vært, er og vil fortsatt være en viktig del av Entec, og det er ikke planer om å trappe ned eller flytte produksjon derfra, understreker Haanes.

Konsernsjefen fortalte nylig at Entec omsatte for 350 millionar kroner i 2021, og fikk et resultat om lag i balanse. For 2022 tror Haanes på en omsetning på mer enn en halv milliard og flerdobling av driftsresultatet.

(saka fortsetter under)

Norpartners godsterminal latvia foto norpartners 11
400 METER KAI: Norpartners var første det norske selskapet som etablere seg i den latviske havnebyen Liepāja. Nylig kjøpte de rundt 50 mål som blant annet har 400 meter kai. Foto: Norpartners

Rekordår i fjor
Norpartners er i dag et konsern med fem selskap i Latvia. Kontoret i Fosnavåg har stått for administrasjon, utvikling og salg, mens produktene blir produsert hos datterselskapa.

Konsernomsetninga nådde nye rekordnivå i 2020 med en samla omsetning på 64 millioner kroner. Resultatet før skatt endte da på 9,1 millioner, som gir solide 14 prosent i resultatmargin.

– Vi er godt fornøyd med fjoråret. I 2021 ender vi på om lag samme omsetning, men med betre marginer, fortalte nylig daglig leder Lauritz Skeide til NETT NO mot slutten av fjoråret.

Publisert: 17.02.2022 08:19

Sist oppdatert: 17.02.2022 08:48

Mer om