Andre klevberg hotel 1904 foto marius 11
KOMMER TILBAKE: Mange av gjestene fra i fjor sommer kommer tilbake i år. Andre Klevberg i Hotel 1904 venter at sommersesongen blir en repetisjon fra i fjor. Foto: Marius Rosbach
Nytt

Fulle Ålesund-hotell i sommer

I fjor kom strømmen av norske turister i fellesferietiden litt overraskende på på hotellene. I år er de forberedt og venter enda større trykk.

12.06.2021

- Flere hotell har meldt at juli er fullt, sier Hotel 1904-sjef Andre Klevberg om hvordan han venter høysesongen blir i sommer.

Han venter årets sommer blir minst like bra som i fjor, der første bølge av norske besøkende kommer når skolene tar ferie i midten av juni. Den neste og største bølgen kommer når fellesferien starter i juli.

Lave smittetall hjelper på.

- Det er lite smitte i vårt område, som i fjor, og det er viktig, sier Klevberg.

Ingen misser jobben her
GODE UTSIKTER FOR SOMMEREN: Scandic Parken-sjef Sven Erik Moe.

Fulle hoteller
- Det vil overraske oss veldig viss ikke det blir helt fullt i fellesferien, sier Scandic Parken-sjef Sven Erik Moe.

Den forventingen er felles for alle Ålesund-hotellene NETT NO har snakket med.

Pågangen er så stor og signalene så klare om at Ålesund og Nordvestlandet blir populære reisemål også i år, at hotellene venter fullt hus både i juli og i starten av august.

Da koronakrisen startet i mars i fjor, stupte forventningene til sommersesongen.

- I fjor hadde vi liten tro på at det skulle bli fulle hus, sier Aina Aalen Bjerkvik, som leder Quality Hotel Ålesund (tidligere Radisson Blu).

Uroen for sommersesongen ble fort gjort til skamme. Problemet ble å finne husrom til alle.

Har allereie inngaatt fleire kontraktar
MER RESPONS PÅ DIGITAL MARKEDSFØRING: Tom Anker Skrede, leder for reiselivsselskapet Destinasjon Ålesund og Sunnmøre.

Sterk indikasjon på rekordsommer
Tom Anker Skrede, leder for reiselivsselskapet Destinasjon Ålesund og Sunnmøre, sier hotellene i Ålesund forteller om flere bestillinger for fellesferieukene enn i fjor.

Destinasjon Ålesund og Sunnmøre måler også responsen på den digitiale markedsføringen av regionen.

De målingene viser at flere enn i fjor leser markedsføringer og at flere som leser markedsføringen klikker seg videre, for å lese mer eller bestille overnatting eller andre tilbud.

Hverken bestillingsgraden eller aktiviteten på nettet er en garanti for at turistene faktisk kommer, sier Skrede. Men det er en sterk indikasjon på at det kan bli en rekordsommer når nordmenn for andre år på rad ikke drar utenlands, men tar ferien i hjemlandet.

Færre rom tilgjengelig
Det kommer til å være færre rom tilgjengelig enn i fjor sommer.

Thon Hotel Ålesund (tidligere Scandic Ålesund) åpner med 70 rom i slutten av juni, etter en omfattende oppussing. I alt skal hotellet ha 175 rom når oppussingen, men resten av rommen blir først klare senere i høst.

I tillegg er hotellrom bundet opp til å huse folk som må sitte i koronakarantene, som et smitteverntiltak, etter at de har kommet fra utlandet.

Flakk hotell med foerste overskudd paa fem aar
TIDLIGERE UTE MED Å BESTILLE: Camilla Espeseth, leder for Hotel Brosundet

Flere i juni og august
Camilla Espeseth, leder for Hotel Brosundet, ligger foran fjoråret når det gjelder forhåndsbestillinger både i juni, juli og august.

I 2020 hadde hun 97 prosent belegg i juli. Da kom bestillingene inn typisk et par uker i forveien. Per i dag har hun fått inn bestillinger for juli som tilsvarer 60 prosent belegg.

Travel høst
Koronakrisen har gått ut over markedet for konferanser, møter og andre arrangement, Nå ser hotellene at møter og arrangementer som ble avlyst eller utsatt i første halvår i stedet bestiller plass i andre halvår.

Så sant nedgangen i koronasmitte forsetter og økt andel vaksinerte gjør slutt på pandemien, betyr det at det at det blir flere konferanser, møter og brylluper og andre arrangementer i høst enn i en vanlig høstsesong.

Publisert: 12.06.2021 06:00

Sist oppdatert: 12.06.2021 13:12