Lene trude solheim foto marius
NY RUNDE: 26 deltagere er med i andre sesong av rekrutteringspropgrammet Talent Sunnmøre.
Nytt

Fullt hus på Talent Sunnmøre

Andre kull av rekrutteringsprogrammet er fulltegnet.

08.09.2022

15 bedrifter og organisasjoner og 23 deltagere var påmeldt til 2021/2022-sesongen av Talent Sunnmøre, som ble avsluttet i vår.

Denne gangen er 26 deltagere påmeldt. Flere av bedriftene som hadde med deltagere i fjor har kommet tilbake i år, forteller daglig leder Lene Trude Solheim i Næringsforeningen Ålesundregionen, som organiserer Talent Sunnmøre.

Rekrutteringstiltak
2022/2023-sesongen er den andre for Talent Sunnmøre. Programmet ble opprettet som et tiltak for å rekruttere folk til bedrifter på Nordvestlandet.

Basert på erfaringer og tilbakemeldingene fra det første kullet er det bare gort mindre justeringer i tilbudet til deltagerne fra første sesong.

Mentorer
Deltakerne møtes på samlinger, og jobber med oppgaver mellom samlingene. Med i programmet er også erfarne ledere som stiller som mentorer for Talent Sunnmøre-deltagerne.

NTNU har ansvaret for det faglige opplegget. Samarbeidspartnere er også Teft-lab på NTNU, Framtidslaben i Ålesund kommune og Visma Avento.

Bedriftene avgjør
Det er bedriftene selv som avgjør hvem som får være med. Temaene for samlingene varierer fra innsikt i lederrollen, lederutvikling og kommunikasjon, til innsikt i næringsstruktur, innovasjonsarbeid, digitalisering og bærekraftperspektiv.

Tre samarbeidspartnere; Sparebanken Møre, MMC First Process og advokatselskapet Adviso har inngått avtaler som sikrer finansiering av programmet tre år fremover.

Publisert: 08.09.2022 05:00

Sist oppdatert: 07.09.2022 23:30

Mer om