Mmc first process montasje merete alnes mostue foto mmc first process 22
STOR VEKST: HR-direktør Merete Alnes Mostue i MMC First Process har behov for mange nye ansatte til leveranser som skal til store deler av verden. Her fra et anlegg selskapet nylig leverte i Equador. Foto: MMC First Process
Nytt

Har ansatt 50 nye i år – og jakter flere

Få på Nordvestlandet har rekruttert flere enn HR-sjefen i MMC First Process det siste året. Men hun merker én stor endring.

Marius Rosbach
17.12.2021

Allerede ved starten av året kunne utstyrsleverandøren MMC First Process melde om stort behov for nye ansatte.

I løpet av året har HR-sjef Merete Alnes Mostue ansatt rundt 50 nye i bedrifta som har to store avdelinger på Digernes og Mjølstadneset.

– Det har vært et veldig spennende år for oss som jobber på HR, med hektiske dager og mange prosesser som kjøres samtidig, forteller hun.

Planene for neste år inneholder også nyansettelser på flere tiltalls stillinger.

– Vi forventer å ansette 30 til 40 nye, men det kan fort bli behov for enda flere, forteller hun.

Vi forventer å ansette 30 til 40 nye, men det kan fort bli behov for enda flere
Merete Alnes Mostue

Langt færre søkere
Én stor forskjell i løpet av det siste året er størrelsen på søknadsbunken. Mens det i fjor på disse tider strømma på med søknader, forteller Mostue at de får inn langt færre søknader i dag.

– Arbeidsmarkedet har endra seg i hele landet og det er blitt mer utfordrende å få tak på folk. Og i vår region konkurrerer vi i et relativt lite marked, legger hun til.

Budskapet er det samme fra store deler av næringslivet og en rekke bransjer skriker etter arbeidskraft. Ekornes-sjefen fortalte nylig til NETT NO at tilgangen på nye ansatte bremsa veksten.

Bemannet opp flere områder

HR-sjefen forteller at oppdraget hennes i stor grad har handla om å øke leveringskapasiteten til bedriften. Derfor har de rekruttert tungt blant ingeniørar og prosjektleiarar.

– Vi har hatt en kraftig og lønnsom vekst. Og vi ser at det kan fortsette, riktignok med litt lavere veksttakt enn vi har hatt i år, forteller hun.

Fortsatt er behovet stort for folk som kan reise ut som serviceingeniører for installasjon av nye anlegg.

Selskapet har også rekruttert nye innen salg, og på forskning og utvikling.

– Vi jobber med nye produkt- og systemløsninger, tillegg til videreutvikling av eksisterende produktportefølje for å komme inn på nye segment og få flere bein å stå på. Den kraftige veksten gjør også at støttefunksjonene må vokse, så vi har også blitt flere på økonomi, HR, IT og administrasjon, forteller Mostue.

Petter leon Fauske i MMC First Process og Roger Halsebakk i Sølvtrans signerer avtale foto Marius 10d736c24b54623aee7c17f28e13399c
STORE AVTALER: Store ordrer til blant andre Sølvtrans-rederiet i Ålesund ligger bak veksten. Sølvtrans-reder Roger Halsebakk og MMC First Process-sjef Petter Leon Fauske signerte i sommer en ny samarbeidsavtale i lokalene på Mjølstadneset. Foto: Marius Rosbach

Mange «hjemflyttere» blant nye ansatte
I dag teller MMC First Process 200 ansatte. Herøy-avdelinga på Mjølstadneset har hatt mest vekst, og her pågår utbygging av lokalene for å få plass til alle de nye ansatte. Også på Digernes er de blitt flere.

Noen av de nyansatte er sunnmøringer som har flytta hjem etter å ha bodd andre plasser i landet.

– Vi har folk som har kommet flyttende fra både Bergen og Oslo-regionen. Samtidig har vi folk som jobber for oss fra både Bergen, Fredrikstad og Polen, forteller Mostue.

Utelukker ikke behov for nye kontor
HR-sjefen forteller at de har hatt gode erfaringer gjennom pandemien med at folk jobber fra ulike steder geografisk.

MMC First Process har også en avdeling i Haugesund. Mostue påpeker at de per i dag ikke har planer om å ekspandere til nye plasser for å sikre vekst.

– Vi har foreløpig ikke hatt behov for å opprette kontor andre steder i landet, men det kan absolutt skje, legger hun til.

Publisert: 17.12.2021 05:55

Sist oppdatert: 17.12.2021 09:07

Mer om