Tango Seaweed Viktor Hauge og Annelise Chapman
GIR OPP: Dagleg leiar og grunnleggar Annelise Chapman saman med medinvestor Viktor Hauge i lokala i Haugsbygda. Foto: Foto: Kjetil Haanes
Nytt

Konkurs for Tango Seaweed

Bergingsaksjonen for tareselskapet mislyktes. Nå melder de oppbud.

Marius Rosbach
24.08.2023

– Etter flere måneder med intenst arbeid for å refinansiere selskapet, har styret i Tango Seaweed nå kommet til den tunge konklusjonen og meldt oppbud.

Det opplyser Sande-selskapet i ei melding torsdag ettermiddag.

Tango Seaweed som blei starta i 2016 har jobba med å produsere kost- og smakstilskudd av tare. Tidligere i år ble det kjent at selskapet var i økonomiske problemer og hadde behov for mer penger.

Fikk ikke forlenga låneavtaler
Målet var å finansiere en overgangsfase med redusert drift for å bygge et nytt investerings-case, basert på arbeidet de har lagt ned gjennom rundt sju år.

I meldinga opplyser selskapet at de fikk inn nok penger – mest fra eksisterende eiere – men også via en Spleis-aksjon. Samtidig ga DNB bedriften pusterom ved å forlenge låneavtalen til banken.

Imidlertid skriver selskapet at de ikke klarte å forlenge låneavtalene sine ellers.

Var innstilt på å fortsette
Daglig leder Annelise Chapman forteller til NETT NO at hun ikke har rukket å tenke på hva hun skal gjøre framover.

– Helt til for noen dager siden, så det ut som at dette kunne gå. Jeg har derfor vært innstilt på å kunne fortsette å gjennomføre den mellomfasen med planene vi hadde, sier hun.

Etter at arbeidet med å avslutte drifta er ferdig, vil hun «ta en pust i bakken» og vurdere hva hun skal gjøre videre.

– Svært takknemlig for all støtten
– Vi er svært takknemlig for all støtten vi har fått hittil, og ikke minst i de siste månedene, der mange var tydelige på at Tango hadde en viktig rolle innen en ny næring under oppbygging og ville hjelpe oss til å kunne ta selskapet i en ny fase, skriver selskapet i meldinga.

De mener tang- og tarenæringa fortsatt har en lang vei å gå, men er spent på utviklinga framover.

– Vi er både trist og skuffet at vi er nødt til å gi oss nå, men vi velger å tro at vårt bidrag til en ny næring hittil ikke har vært forgjeves, men at tare som fremtidens mat og råstoff har kommet til å bli, heter det videre i meldinga som også er delt på engelsk via selskapets nettside torsdag.

Blodrødt 2022-regnskap
2022-regnskapet til Tango Seaweed som blei levert i sommer, viser blodrøde tall for selskapet som henta 3,6 millioner kroner i 2022.

Egenkapitalen var i ferd med å bli brukt opp og resultat før skatt endte på minus tre millioner kroner, etter en omsetning på rundt 700.000 kroner.

Selskapet skriver at de håper å invitere til en ny åpen dag i lokalene i Haugsbygda for å takke for seg.

Publisert: 24.08.2023 15:17

Sist oppdatert: 24.08.2023 15:51

Mer om