Succession Foto Juvet Landskapshotell 11
TV-SERIE: Succession-skuespillerne på settet ved sunnmørshotellet. Oppmerksomheten etter slike innspillinger, har bidratt til at aktiviteten ved hotellet har skutt i været. Foto: Juvet Landskapshotell
Nytt

Bryllupsfølge la igjen halv million på tre dager

– Vi skal ikke undervurdere drahjelpen Norge har fått fra Hollywood den siste tiden.

Marius Rosbach
12.07.2023

Juvet Landsskapshotell i Valldal er blant reiselivsbedriftene som merker stor pågang, spesielt fra USA-markedet.

Det skriver Dagens Næringsliv i en større artikkel som tar tempen på reiselivet på Nordvestlandet.

Enkelte dager utgjør amerikanske besøkende halvparten av gjestene, forteller kjøkkensjef Christopher Schønefeld til avisa. Landskapshotellet opplever blant annet en trend hvor de 24 sengene ved hotellet blir leid til bryllupshelger.

Rekorden så langt er et amerikansk følge som la igjen en halv million kroner for et tre dager langt opphold.

Juvet overnatting
JUVET: Landskapshotellet i Valldal har kun 24 senger og har fullbooka rommene i lang tid framover. Foto: Juvet Landskapshotell

Hotellet i Fjord kommune har vært åsted for en rekke film- og tv-innspillinger de siste årene. For kort tid siden kunne seere over hele verden følge skuespillerne i tv-serien Succession en hel episode på det norske hotellet.

– Vi skal ikke undervurdere drahjelpen Norge har fått fra Hollywood den siste tiden, sier Katrine Mosfjeld, leder for forbrukermarkedsføring i Visit Norway til Dagens Næringsliv.

Trenden følger også mønsteret som Hotel Union Øye-direktør Mariann Øye, fortalte NETT NO om denne uka - hvor de får langt bedre betalt per rom enn tidligere.

Nordvestlandet er på filmstjernehimmelen på flere vis om dagen. Tom Cruise-innspillingen av Mission Impossible-film nummer sju har premiere i disse dager, hvor det blant annet er spilt inn scener i Romsdalen.

Også reiselivet i Rauma forteller til Dagens Næringsliv at amerikanerne strømmer til regionen.

Romsdalsgondolen som stod ferdig for to år siden, er blant trekkplastrene. Her har de hatt 215.000 besøkende siden oppstarten, skriver avisa.

Publisert: 12.07.2023 11:55

Sist oppdatert: 12.07.2023 12:00

Mer om