Langset arbeider Foto Langset Group
TRENGER FLERE ANSATTE: Langset Group venter vekst etter en tøff periode og er på jakt etter flere titalls nye ansatte. Foto: Langs Group
Nytt

Langset venter ny maritim vekst

Merker godt at skipsbyggingen er i ferd med å ta seg opp. Trenger flere titalls nye ansette.

Marius Rosbach
29.11.2023

Langset Group er i disse dager på utkikk etter en rekke nye ansatte til nye prosjekt. Konsernet venter økt aktivitet, ikke minst fra den maritime industrien.

Etter flere år med slunkne ordrebøker har flere verft i regionen sikret seg kontrakter på nybygg og større ombygginger. Det merkes godt hos det familieeide konsernet med hovedkontor i Molde.

Langset group montasje andreas lindaas lie foto langset group
NY KONSERNSJEF: Nylig ble det kjent at Andreas Lindaas Lie overtar som ny konsernsjef for selskapet med hovedkontor i Molde. Avtroppende konsernsjef Anders Langset, går over i rollen som styreleder. Foto: Langset Group

– Merker stor etterspørsel
For øyeblikket er Langset på jakt etter alt fra stillassbyggere og innredningssnekkere, til sveisere og platearbeidere. Industri-rørleggere og -mekanikere, er det også behov for.

– Vi merker stor etterspørsel i det maritime markedet og er ute etter å ansette mange flere i tida framover, både i Brødrene Langset og i Langset Mek, forteller nytilsatt konsernsjef Andreas Lindaas Lie til NETT NO.

Drifta til Langset foregår langs store deler av kysten og inkluderer også prosess, olje- og gassindustri. Virksomheten spenner fra rene bemanningsoppdrag, til å drive ingeniør- og monteringsarbeid, industriproduksjon og mekanisk verksted.

Langset Mek Sunndal Foto Jens H Lyngstad Langset Group 11
SUNNDAL: Langset Mek på Sunndalsøra har i mange år vært leverandør til Hydro Sunndal, og inngikk ny rekordkontrakt med sin trofaste kunde tidligere i år. Foto: Langset Group

Rekordkontrakter vil sikre vekst
Blant annet har Langset Mek en stor avdeling i Sunndalsøra, som i mange år har vært leverandør til Hydro Sunndal. I vekstutsiktene ligger det også en rekordkontrakt med Hydro. Den ble inngått i vår, og sikrer arbeid i lang tid framover.

I 2022 lå omsetningen i Langset Group på et rekordhøyt nivå tett oppunder 300 millioner. Men resultatet endte med et solid minus. I tillegg omsatte Las As for rundt 160 millioner kroner.

I år har det vært stillere for konsernet, enn i fjor, men Lie har lysere tider i sikte.

– Det er inngått kontrakter på flere områder som gjør at vi ligger an til god vekst i åra framover, sier Lie.

Langset montasje industriarbeid foto langset group 11
ULIKE VIRKSOMHETER: Langset Group består av en rekke ulike selskap som driver i maritim- prosess, olje- og gassindustri. Foto: Langset Group

– Har vært noen tøffe tak
Den nye konsernsjefen kom inn i Langset Group som finansdirektør for rundt ett år siden og har fått bryne på seg på noen tøffe utfordringer siden da.

Langset-familien har tidligere hatt to konsern Las As og Langset Group. I løpet av året har fire datterselskap gått til skifteretten, ett blitt vellykket rekonstruert og to andre selskap solgt.

– Vi har vært gjennom mye det siste året, og det har vært noen tøffe tak. Etter at vi meldte oppbud for Langset Bugge Gjertsen og Norwegian Marine Interior, er det ikke lengre drift i Las As, forklarer Lie.

– I Langset Group er det nå god aktivitet, etter et litt stille år, legger han til.

Publisert: 29.11.2023 05:00

Sist oppdatert: 28.11.2023 21:59

Mer om