Larsnes mek verksted
NYBYGGING PÅ IS: Storaksjonær Rostein er en viktig kunde for Larsnes Mek. Verksted og verftet har blant annet investert i ny dokkhall. Nå legger brønnbåtrederier planer om flere båter på is inntil videre. Foto: Larsnes Mek Verksted
Nytt

Legger bygging av brønnbåter på is

Skatteøkningen for oppdrettselskapene er årsaken, opplyser brønnbåtrederiet Rostein.

29.09.2022

Onsdag sjokkerte regjeringen oppdrettsnæringen med å varsle at den vil innføre grunnrenteskatt fra og med neste år.

Torsdag skriver Rostein på Facebook at selskapet stanser bestillinger av nye brønnbåter i Norge.

Rostein er ett at de største brønnbåtrederiene i Norge og er storaksjonær i skipsverftet Larsnes Mek Verksted, en aksjepost som ble ervervet for å sikre seg byggekapasitet til rederiets nye brønnbåter.

Nå er nye byggeplaner lagt på is:

"Rostein sitt nybyggingsprogram er basert på forventninger om laksevekst i Norge som vi nå vurderer som svært usikker. Ettersom utkast til statsbudsjett legger opp til at lakseprodusenter skal få en skatteøkning fra 22% til 62%, så forventer vi reduserte investeringer innenfor både konvensjonelt oppdrett og nye produksjonsteknologier. Vi velger derfor å stanse kontrahering av nybygg i Norge inntil rammevilkårene til lakseprodusentene er endelig avklart. Ledelsen i vårt verft Larsnes Mek Verksted er blitt orientert om vår beslutning.", skriver Rostein på Facebook.

Styreleder Glenn Bradley i Rostein sammenlignet i NETT NO i går virkningen av regjeringens skatteforslag for oppdrettsnæringen med å utstyre hekkeløper Karsten Warholm med ryggsekk og lodd rundt bena.

Så sent som i sommer sa Bradley at Rostein skulle bygge flere skip, og at det bare var aktuelt å bygge i Norge.

- Vi satser på utvikling på Larsnes, og får en voldsom fornying med tørrdokk nå, sa Bradley.

Publisert: 29.09.2022 09:13

Sist oppdatert: 11.11.2022 09:57

Mer om