Karina kviebakk mauren foto marius 11
FLYTTA HEIM: Karina Kviebakk Mauren starta som advokatfullmektig i Adviso i vår, og har tidligere vært trainee i Ålesund-firmaet. Foto: Marius Rosbach
Nytt

Nominert til årets advokattalent

Karina Kviebakk Mauren har skrevet masteroppgave om vindkraft og vil gjerne bruke jussen til å bedre klimaet.

Marius Rosbach
17.11.2021

26-åringen fra Ålesund er én av tre advokatfullmektiger – og eneste utenfor Oslo - som er nominert til årets talentpris av Advokatforeningen. Prisen blir for første gang delt ut til en enkeltperson.

– Det er veldig hyggelig og morsomt å bli nominert. Også er det gøy at det finnes en sånn pris, forteller hun til NETT NO.

OPPDATERT: Torsdag blei det klart at Servet Yildiz Stêrk fra Advokatfirmaet Tveter og Kløvfjell i Oslo vann årets pris.

Les mer om talentprisen

Prisen er tidligere delt ut til firma, men blir i år delt ut til enkeltpersoner for første gang.

Det er to kategorier - prinsipal/leder og fullmektig - hvor det nomineres tre personer i hver kategori.

Prisene deles i år ut i forbindelse med foreningens årstale den 18. november.

Juryen består av følgende personer:


Ingebjørg Tønnessen, juryleder. Dommer i Oslo tingrett. Ledet Rettshjelpsutvalget

Halvard Østgård, advokat, oppnevnt av Advokatforeningen, tidligere hovedstyremedlem

Thea Susanne Skaug, internadvokat i DNB, medlem av Mangfoldsutvalget og lovutvalget for Europa - og konkurranserett

Brage Nordgård, advokat, representant for Yngre Advokater (YA), er leder for YA Sør-Rogaland krets, medlem av Forsvarergruppen og sitter i Disiplinærutvalget for Aust- og Vest-Agder, Sør-Rogaland og Haugesund kretser.

Susan Arulanantham, jusstudent ved UiO, nestleder i Mino.jur

Les mer om om de nominerte (ekstern lenke)

Var trainee i Adviso
26-åringen har vokst opp på Hessa i Ålesund og studerte i Oslo. Hun starta i jobben som advokatfullmektig i Adviso i mars.

Selv om hun så for seg å flytte hjem på et tidspunkt, var det ikke selvsagt at det skulle skje nå. Siden hun tidligere har vært trainee hos Adviso i Ålesund, tok hun kontakt med dem da det ble aktuelt med jobb i hjembyen.

– Det var ikke én bestemt ting som avgjorde at jeg flytta hjem nå, men ettersom jeg hadde den bakgrunnen, var det naturlig å ringe Ingvild (Vartdal, Adviso-sjef, journ. anm.), forteller hun.

Vil bruke juss til å bedre klimaet
Da Advokatbladet intervjuet henne om nominasjonen, fortalte 26-åringen at hun gjerne vil bruke jussen til å bedre klimaet.

Interessen for miljø og bærekraft har Mauren hatt med seg siden oppveksten. Jussen oppdaget hun på videregående, og hun har allerede fått utforske hvordan den kan brukes til å skape endringer – for eksempel når det gjelder bærekraft.

– Jussen er et veldig konkret verktøy, som kan brukes i dette arbeidet, forteller hun.

Skrev masteroppgave om havvind
I studietida jobbet hun med miljørett for plan- og bygningsetaten i Oslo kommune hvor miljøhensyn er viktig i mange saker. Hun var også vitenskapelig assistent ved Nordisk institutt for sjørett, der hun skrev en stor masteroppgave om utbygging av havvind.

– Problemstillinga i oppgaven var sameksistens til sjøs, og hvordan vindkraft kommer inn som ei ny næring ved siden av fiske og andre næringe - men også i forhold til miljø, forteller hun.

En av utfordringene er hvordan vindkraft – som båndlegger betydelige areal – kan plasseres i forhold til fiskebanker og gytefelt, men også annet dyreliv som sjøfugl.

– Det er et regelverk som er under utvikling, og konklusjonen på oppgaven var at slike spørsmål må vurderes grundig og at det er nødvendig med tidlig konsekvensutredninger. I tillegg er det viktig å forsøke å tilpasse næringene til hverandre, legger hun til.

Jeg er interessert i hvordan samfunnet fungerer
Karina Kviebakk Mauren
– Interessert i hvordan samfunnet fungerer

Mauren trives med å jobbe «bredt», slik hun får gjøre i Adviso. Ekstra givende er det å treffe klienter fra næringslivet og få sette seg inn i «alt det spennende de jobber med».

– Jeg er interessert i hvordan samfunnet fungerer, og ikke minst hvordan stat og forvaltning, fungerer sammen med det private næringslivet, forteller Mauren.

Skjæringspunktene mellom det offentlige og næringslivet – men også bedriftene seg imellom byr på spennende utfordringer.

– Og i dette arbeidet er det nå ekstra fokus på klima og miljørett, påpeker hun.

Publisert: 17.11.2021 05:55

Sist oppdatert: 19.11.2021 11:08

Mer om