Optimar montasje jannicke valderhaug foto optimar marius 11
TILBUD OM AKSJEKJØP: Markedssjef Jannicke Valderhaug og de andre ansatte i Optimar får tilbud om å kjøpe aksjer i bedrifta. Samtidig er Optimar gjeldsfritt etter at eierne har gått inn med betydelige midler. Foto: Optimar/Marius Rosbach
Nytt

Optimar-eierne går inn med friske penger

Tilbud til de ansatte om eierandeler positivt mottatt på allmøte.

Marius Rosbach
12.01.2023

Optimar har gjennomført en omstrukturering av selskapet som sikrer langsiktig økonomisk sikkerhet. Det opplyser selskapet til NETT NO torsdag.

Eierne i Haniel-konsernet har tilført betydelig kapital, og selskapet er nå gjeldsfritt. Samtidig har de ansatte fått tilbud om å kjøpe seg inn.

Ble positivt mottatt
Markedssjef Jannicke Valderhaug forteller til NETT NO at tilbudet til de ansatte om å bli eiere, ble positivt mottatt på et allmøte. Detaljene rundt tilbudet og hvor mange som vil gripe muligheten, er ikke klart.

- Første steg er gjort, også kommer det til å bli gjennomført ganske raskt i løpet av første kvartal. Det er opp til hver enkelt å velge om de vil kjøpe aksjer, eller ikke, legger hun til.

Slike ansattavtaler om eierskap hos arbeidsgiveren er mer vanlig i it-bransjen, enn blant utstyrsleverandører som Optimar. De ansatte vil få en eierandel på 30 prosent.

Nå har vi rett størrelse og det er viktig for oss å vise at vi setter pris på alle de ansatte
Jannicke Valderhaug

- Har vært gjennom krevende tider
Optimar har vært gjennom flere tøffe utfordringer de siste årene, som har resultert i en nedbemanning som ble gjennomført på slutten av året. Samtidig er produksjonen samlet på Valderøya.

Nå er selskapet på det nivået det skal være framover, påpeker Valderhaug.

- Vi har vært gjennom krevende tider og tøffe tak. Det er aldri kjekt å holde på med nedbemanning. Men nå har vi rett størrelse og det er viktig for oss å vise at vi setter pris på alle de ansatte, sier hun.

Ny toppsjef på plass
Georg Holger Maria Saint-Denis ble som NETT NO omtalte torsdag morgen, denne uka oppført som ny administrerende direktør i Optimar.

Han har vært i bedriften siden mai i fjor og jobbet med omorganiseringen. Nå er han tatt plass i sjefsstolen med et lengre perspektiv. Saint-Denis har erfaringer fra ulike lederstillinger i Deutsche Bank og administrerende direktør i et globalt industriselskap i bilindustrien.

Mindre ledergruppe
Ifølge finansdirektør Kai Slettebakk var den økonomiske omleggingen helt nødvendig for å sikre solid likviditet fremover.

- Vi har også gjort administrative tilpasninger med en mindre ledergruppe som vil være tett på organisasjonen, og medvirke til effektive og raske beslutningsprosesser som skal komme driften og ikke minst kundene våre til gode, uttaler Slettebakk i meldinga.

Styrker likviditeten
Også likviditeten er styrket med langsiktige kredittlinjer som gir «nødvendig fleksibilitet i et utfordrende marked», heter det videre i en melding fra selskapet. Slettebakk peker på at selskapet med større økonomiske muskler, også vil ha flere muligheter framover.

Selskapet opplyser ikke hvor mye penger som er tilført for å bli kvitt gjelda. Ved utløpet av 2021 var det oppført en samla gjeld på 586 millionar kroner. Av dette var knappe 45 millioner kortsiktig konserngjeld.

Publisert: 12.01.2023 14:31

Sist oppdatert: 13.01.2023 00:38

Mer om