Etter at de fullførte Molde Videregående skole og avviklet ungdomsbedriften Navaria, etablerte Juni Sætervik, Emma Eriksen Farstad og Synne Steinsrud i år Navaria som et vanlig aksjeselskap.
Med på eiersiden har de også Jacob Flovikholm, som har tatt samme videregående utdannelse, Innovasjon og ledelse, tidligere.
I dag arbeider de med å utvikle bedriften, samtidig som de er deltidsstudenter og har inntektsgivende arbeid ved siden av.
Nå er de på jakt etter investorer og/eller samarbeidspartner. Det fortalte de på Romsdalskonferansen torsdag.
Sjøkart med telefonvarsling
Ideen til Navaria er å kombinere de nye og nøyaktige marine grunnkartene, med moderne posisjonsteknologi for å gi småbåtførere informasjon og varsel om grunner og skjær.
Først på gjøremålslisten er å ferdigutvikle en testpilot for en del av systemet, der båtførere får varsel direkte på telefonen dersom de er på vei mot farer de bør styre unna. Målet er å ha pilotutgaven ferdig til utprøving før jul.
Neste steg er å utvikle selve systemet, og Navaria-eierne sier de ønsker å hente inn to-tre millioner kroner.
Størst verdiskapingspotensiale
Under NM for ungdomsbedrifter i fjor kom Navaria på andreplass, og ble i tillegg kåret til ungdomsbedriften med største verdiskapingspotensiale.
Ungdomsbedrifter blir brukt som en del av undervisningen i videregående skole i å utvikle en ide, etablere og drive bedrifter.
Elever på ungdomsskolen har et tilsvarende opplegg. Der kalles bedriftene elevbedrifter mens studenter på universitet og høgskoler har studentbedrifter.
E23/S2 Kva skal til for å lukkast som gründer?
Publisert: 29.09.2023 05:00
Sist oppdatert: 29.09.2023 00:46