Bagid Ina Eldøy foto bagid kjetil 11
BAGID-SJEF: Ina Eldøy har vært styremedlem i Bagid i flere år. Tidligere i vår tok hun over som ny daglig leder. Foto: Bagid/Kjetil Haanes
Nytt

Bagid tapte 9,4 millioner i fjor

– Vi er i rute med å forlenge «runwayen», sier Ina Eldøy. Har fått nye investorer og jakter mer penger.

Marius Rosbach
23.05.2023

Bagid som har utviklet elektroniske bagasjebrikker for bruk på flyreiser, gikk i fjor med et underskudd på 9,4 millioner kroner. Inntektene stoppa på 1,4 millioner kroner.

Det viser regnskapet som er levert til Brønnøysundregistrene.

Ina Eldøy overtok nylig som daglig leder i Ålesund-selskapet og er trygg på situasjonen.

- Min hovedoppgave er å sikre selskapet brofinansiering som skal ta oss gjennom flere milepæler i løpet av året. Og det er mye interesse, så jeg er sikker på at vi skal lande dette, forteller hun til NETT NO.

Bagid kom med en ny og forbedret utgave like før sommeren 2022 kalt BagID 2, som ble «utsolgt» over natten.

Eldøy forteller at lange leveringstider i et krevende verdensmarked bremset omsetningsveksten i fjor. Ved utgangen av året hadde selskapet igjen sine digitale bagasjebrikker tilgjengelig på lager.

Frisk egenkapital i vår
Bagid hentet inn drøyt 15 millioner kroner via Folkeinvest i fjor, og har sikret seg ny kapital i løpet av våren.

Eldøy påpeker at selskapet sikter internasjonalt. I løpet av den siste tida har fått inn en ny investor fra Singapore, og en amerikansk investor med base i Monaco.

Ifølge årsrapporten er det tilført 1,3 millioner kroner i april, og Eldøy forteller at det er tegnet aksjer for tilsvarende beløp de siste ukene.

- Vi har også dialog med investorer i Dubai, men det er ingen tvil om at ting gjerne tar litt tid. Når du er en liten knert fra Ålesund, kan vi ikke vente at store aktører rydder agendaen for oss, legger hun til.

- I rute med å forlenge «runwayen»
Bagid-sjefen forteller at de vil jobbe videre med å sikre seg kapitalen de trenger frem mot neste, store kapitalinnhenting.

- Da ser vi for oss en langt mer omfattende prosess hvor vi vil søke å få inn investorer som har bygget globale selskaper før, og kan bidra både med penger og kompetanse. Vi er i rute med å «runwayen» og sikre arbeidsro til å levere på målene vi har satt oss for de kommende månedene, sier Eldøy.

Samsung-avtale og flere partnerskap
I fjor kom Bagid med en forbedret enhet med innebygd Apple-teknologi som «Find My»-sporing.

Eldøy forteller at de snart lanserer en tilsvarende avtale med Samsung som gjør bagasjebrikken tilpasset deres smarttelefoner. Samtidig jobber de med partnerskapsavtaler med flere store luftfartsaktører.

- Nå jobber vi med å skape størst mulig verdi for brukerne. Jo flere flyselskaper en BagID 2-eier kan benytte sin elektroniske bag-tag hos - jo mer verdi, sier hun.

Målet er på få på plass minst seks selskap innen utgangen av 2023.

Startet opp i 2016
Bagid ble startet opp i 2016 av Jan Vidar Nalbant, Øystein Tvedt og Øystein Aarsæther. Nalbant var tidligere daglig leder, og gikk nylig over ny rolle som kommersiell direktør.

Største eier er Pir Invest III med knappe 40 prosent av aksjene. Gründeren Jan Vidar Nalbant kontrollerer om lag 22 prosent og deretter følger Air Management, NTNU Accel og Ask As – som eies av Sverre “Andy” Farstad – som de største aksjonærene.

Bagid As
Årsresultat (i mill kr)
2022
2021
Driftsinntekter
1,4
0,25
Driftsresultat
-9
-4
Resultat før skatt
-9,4
-4,3

Publisert: 23.05.2023 14:51

Sist oppdatert: 23.05.2023 23:16

Mer om