Idc studenter AHO foto Marius 11
GISKEKONFERANSE: Lærer Kathinka Bene Hystad (nr. 3 forfra) sammen med et knippe studenter. Fra venstre foran: Fanny Nordhagen Hamran, Lene Larsen, Bjørn William Penk, Hobbe Mikael Erik Strømberg og Anna Kristine Aarø Halvorsen. Foto: Marius Rosbach
Nytt

Designstudenter overvelda av inntrykk

– Veldig verdifullt, sier lærer etter at flere enn 100 studenter møtte den sunnmørske industri- og designbransjen.

Marius Rosbach
22.10.2022

Hele 120 studenter har tilbrakt de siste dagene på Sunnmøre i anledning industridesignkonferansen IDC.

Rundt halvparten av studentene kommer fra industridesignutdanninga ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO). Den andre halvparten fra NTNU i Trondheim.

Lærer Kathinka Bene Hystad ved AHO forteller til NETT NO at studentene snart skal velge retning videre i utdannelsen. Da passer ekstra godt å møte designmiljøet på Nordvestlandet.

–Jeg tenker det er veldig verdifullt å møte denne delen av norsk industri- og designbransje, sier hun.

Samarbeid med bedrifter i regionen
Skolen samarbeider allerede med Glamox, Stokke og Ekornes, så helt ukjent er regionen ikke for studentene. Likevel ser hun at Nordvestlandet kan gå litt «under radaren» i kampen om oppmerksomhet fra andre regioner.

Studentene skal også jobbe med konkrete prosjekt sammen med bedriftene i forlengelsen av oppholdet på Sunnmøre.

Hystad fortelle at elevene hennes virket helt overveldet over opplevelsene.

– Veldig nyttig, oppsummerer hun: – Jeg tror de får med seg veldig mye, både fra møte med bedriftene og på konferansen, forteller hun.

IDC salen foto Marius 11
FULLSATT: Salen var full under konferansen på Øygardshallen. Med rundt 400 mennesker satte konferansen i år en solid besøksrekord. Foto Marius Rosbach

Fikk «brutt isen»
I tillegg til selve konferansen ute på Giske, fikk studentene i forveien møte representer fra andre lokale bedrifter på Pir i Ålesund. De har også vært på bedriftsbesøk i løpet av uka.

– Det tror jeg var veldig lurt for å bryte isen og gjøre det mindre skummelt å komme på konferansen. Jeg ser de går rundt og prater med partnere og andre deltakere, så det var et smart grep, legger hun til.

Bakgrunnen for besøket til industridesignkonferansen, var et tilsvarande besøk i fjor. I år er oppholdet utvidet til å vare en hel uke og antall studenter langt flere.

Designstudentene fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo er ettertrakta, og mange har jobb før de er ferdig utdannet.

– Det er gode utsikter til å få jobb, og slik ser det ut til å være en stund, sier hun.

Bjørn Helge Vik Slettvoll Møbler foto Marius 11
IMPONERT: Bjørn-Helge Vik leder møbelprodusenten Slettvoll og var imponert over studentene han møtte. Vik fortalte også deltakerne på IDC-konferansen på Giske. Foto: Marius Rosbach

Slettvoll-direktør: – Jeg er imponert
Slettvoll-sjef Bjørn-Helge Vik kan fortelle at de ikke har store behov for flere designerne for øyeblikket, men er ikke i tvil om at møtet med studentene var fruktbart.

– For oss er det fantastisk bare å få lov til å møte studentane, og fortelle hvem vi er til disse som snart skal ut i arbeidslivet, sier Vik.

– Jeg er imponert. Jeg opplever at studentene er åpne, reflekterte og nysgjerrige. De er også engasjerte rundt bordet, legger han til.

Han mener en egen industridesignkonferanse som IDC også er med å anerkjenne faget og løfte statusen.

Publisert: 22.10.2022 05:00

Sist oppdatert: 26.10.2023 13:13

Mer om