Nye tider i familiebedrifta Flakk
ÅLESUND: Maria Lilly (t.v.) og Erika June Flakk med faren, Knut, under et intervju med NETT NO i Ålesund. Arkivfoto: Marius Rosbach
Nytt

Flakk-søstrene kritiske til «riking-retorikken»

LO-lederen svarte med å kalle arvingene «litt stakkarslige».

10.01.2024

Søstrene Maria Lilly og Erika June Flakk høster motbør etter at de stilte opp i et intervju med Dagens Næringsliv i forbindelse med NHO sin årskonferanse i Oslo.

Flakk-søstrene kritiserte regjeringa sin skattepolitikk og mente retorikken i debatten har vært unødvendig splittende.

– Det er nærmest blitt et skjellsord å være bedriftseier med store verdier. Det har faktisk nådd et punkt hvor du sitter igjen med følelse av at nordmenn ikke setter pris på deg lenger, sa Erika June Flakk til avisa.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik reagerer på intervjuet og mener søstrene Flakk «framstår som litt stakkarslige når de drar det kortet», og sier videre at det «er ikke vondt å være rik i Norge», skriver Dagens Næringsliv onsdag.

Følsvik har selv fått kritikk for måten hun innledet jobben som LO-leder, med å «proklamere» at de rike skulle tas.

Også SVs finanspolitiske talsperson, Kari Elisabeth Kaski, er kritisk til uttalelsene fra Flakk-søstrene, og mener de må «finne seg i at deres egen skatteregning blir debattert».

Maria Lilly og Erika June Flakk er arvinger til Flakk-konsernet i Ålesund som blir ledet av faren, Knut Flakk. Sammen med Roger Hofseth var han initiativtaker til aksjonen for norsk eierskap, som vil fjerne formuesskatten på arbeidende kapital.

Publisert: 10.01.2024 11:00

Sist oppdatert: 10.01.2024 11:44

Mer om