Ervik havfiske mmr foto ervik havfiske 11
ERVIK OVERTAR: Rederiet på Stadlandet viderefører arbeidet med forskningssenteret i Måløy i et nytt selskap. (fra venstre) Rober Ervik, Hogne Bleie, Julie Trollebø Kvalheim, Renate Rimstad Bøe, Bent Gangsø og Kenneth Brandal. Foto: Ervik Havfiske
Nytt

Har kjøpt konkursboet etter forskningssenter

Ervik-rederiet oppretter nytt selskap og viderefører arbeidet.

Marius Rosbach
05.11.2022

Ervik Havfiske har kjøpt boet til Måløy Marine Ressurssenter (MMR) som meldte oppbud i oktober, opplyser rederiet i en pressemelding. Etter at selskapet hadde vært i drift siden 2018 var det kroken på døra med en gjeld på nær 2,5 millioner kroner.

Hogne Bleie blir daglig leder og forskningsleder i det nye selskapet Ervik Marine Research As, som skal holde til på Måløyterminalen.

– Dette er et viktig steg i gruppen sin bærekraftsatsing, uttaler Ervik Havfiske-sjef Robert Ervik i meldinga.

Skal ha laboratorium på Frøyanes
Rederiet på Stadlandet får dermed en ny type kunnskap inn i konsernet.

– EMR vil tilføre Ervik Havfiske Gruppen ny kunnskap som skal kombinere industri og forskning med fokus på økologi og bærekraft. Det nye selskapet vil videreføre deler av virksomheten til tidligere MMR, og skal fortsatt selge forskningstjenester til marin industri, heter det i meldinga.

Ervik legger til at flåten til rederiet kan samle inn biologisk materiale fra store deler av Atlanterhavet. Den nye fiskebåten Frøyanes som er under bygging, skal også utrustes med et avansert marint laboratorium, ifølge rederiet.

Ansetter forskere
Selskapet skal ansette de to forskerne som tidligere var på ressurssenteret, Julie Trollebø Kvalheim og Renate Rimstad Bøe.

– Å sikre seg et slikt forskerteam i nærmiljøet er ikke hverdagskost, og en mulighet som vi ikke kunne la gå fra oss, sier Kenneth Brandal som er direktør for forretningsutvikling i Ervik Havfiske Holding.

Bøe og Kvalheim uttaler i meldinga at de er glade for at de kan fortsette å skape et miljø for marin forskning- og utvikling, og at Ervik ser nytten av å ha disse arbeidsplassene lokalt.

Publisert: 05.11.2022 14:18

Sist oppdatert: 05.11.2022 14:27

Mer om