Randstad Christian Børresen Foto Marius Rosbach 11
MÅ TREFFE MÅLGRUPPA: Markedsdirektør Christian Børresen i Randstad påpeker at arbeidsgiverne må passe på å treffe målgruppene sine. Kvinner i Møre og Romsdal er for eksempel mest opptatt av et godt arbeidsmiljø, mens jobbsikkerhet er viktigst for mennene. Foto: Marius Rosbach
Nytt

Langt bedre sjanser til å ansette nye

Lenge har det vært svært vanskelig å rekruttere. Nå ser bemanningsselskap «ekstreme bevegelser» - og flere søkere.

Marius Rosbach
15.11.2022

Arbeidsmarkedet er fortsatt prega av lav arbeidsledighet og knapphet på arbeidskraft. Men rekruttererne i Randstad ser nå store bevegelser i det såkalte kandidatmarkedet.

– Det vi ser er at antallet søkere til jobbene nå, er mye høyere enn det var for ett år siden, forteller markedsdirektør Christian Børresen i Randstad til NETT NO.

En av fire vurderer jobbskifte
Et tips til arbeidsgivere som er ute etter nye ansatte, er med andre ord å sette inn støtet nå. Mulighetene for å rekruttere er iallfall langt bedre enn før sommeren.

– Én en av fire sier nå at de kunne tenke seg å bytte jobb, men de er kravstore, påpeker Børresen.

Knappheten på arbeidskraft det siste året har vært en utvikling man har sett over store deler av verden. På Nordvestlandet ble situasjonen for alvor merkbar utover høsten i fjor.

«Ekstreme bevegelser» siste ukene
Børresen forteller at presset i arbeidsmarkedet var der fram til rundt høstferien. I ukene etterpå og nå i november, har de sett kurvene endre seg.

De har registrert det han omtaler som «ekstreme bevegelser».

– Vi ser at bedrifter også får søkere på stillinger som ikke har fått søkere på en god stund. For eksempel innenfor it og ulike ingeniørstillinger, får de gode kandidater, forteller han.

Folk med it- og teknologikompetanse- spesielt datautviklere - har vært blant de tøffeste å rekruttere. I Møre og Romsdal synker nå tallet på ledige stillinger i denne bransjen.

Fortsatt betydelig «mismatch»
Markedsdirektøren i Randstad kunne fortelle om utviklingen da han gjestet tirsdagens frokostmøte i regi av Næringsforeningen Ålesundregionen, sammen med administrerende direktør Eivind Bøe.

Børresen påpekte at det fortsatt er en betydelig «mismatch» i regnestykket over hvor mange bedrifter som vil ansatte nye – og hvor mange som er tilgjengelige i arbeidsmarkedet.

– Det er fortsatt et rekordhøyt antall stillinger ute og det er fortsatt svært krevende å skaffe nye folk for noen, minnet han om.

Vi ser at bedrifter også får søkere på stillinger som ikke har fått søkere på en god stund
Christian Børresen
Podium

E9/S1 Bente Storhaug Dahl og Geir Balsnes om korleis skape ein god prestasjonskultur.

Publisert: 15.11.2022 12:01

Sist oppdatert: 15.11.2022 17:58

Mer om