VARD 9 15 design for Toyo Construction 2
STORT: Fartøyet blir 150 meter langt og 28 meter breitt og får 90 einmannslugarar. Illustrasjon: Vard
Nytt

Ny milliardkontrakt til Vard

Skal bygge kombinert kabellegging- og konstruksjonskip. Kontrakt nummer seks i år.

11.12.2023

Kontrakten er på 200 millionar dollar - cirka 2,2 milliardar kroner. Skroget skal byggast hos Vard Tulcea i Romania og fartøyet skal utrustast ved eitt av Vard sine skipsverft på Nordvestlandet.

Kjøparen er det japanske entreprenørselskapet Toyo Construction Co.Ltd, som satsar på havvindmarknaden og skal bruke skipet for å bli størst på utbygging av havvindanlegg utanfor Japan, skriv Vard i ei pressemelding.

Les børsmelding frå Vard-eigar Fincantieri her

Fartøyet er teikna av Vard kontakten gir oppdrag også til Vard Elektro og Vard Interiors.

12 skip bestilt i år
Kontrakten med Toyo Constructions er den sjette nybyggingskontrakten verftskonsernet Vard inngår i 2023.

Til saman omfattar dei seks kontraktane 12 fartøy, alle bygd for vindkraftindustrien, ifølgje kommunikasjonssjef Anne-Bente Skjellum.

Tidlegare i år viste den årlege klyngeanalysen at havvind var blitt den største enkeltmarknaden for den maritime industrien på Nordvestlandet.

Ferdig i 2026
Det nye kabellegging- og konstruksjonskipet skal vere ferdig i andre kvartal 2026.

"Vi er glade og stolte over å ønske Toyo Constructions velkommen som kunde i Vard. Å bli valgt som deres foretrukne skipsbygger viser at vi er ledende i markedet og i takt med de stadig endrede kravene. Vårt verdensledende design- og ingeniørteam samarbeider med kunder for å utforske muligheten for nye fartøy og løsninger. Vi trekker veksler på vår lange erfaring som integrerte skipsbyggere i dette arbeidet for å gjøre banebrytende ideer til bærekraftige investeringer, og gjøre de maritime mulighetene mulige. Vi ser frem til samarbeidet med Toyo Constructions", seier Vard-sjef Alberto Maestrini i pressemeldinga.

Publisert: 11.12.2023 11:15

Sist oppdatert: 11.12.2023 20:37

Mer om