Smartcraft gustav line foto Smartcraft 11
KJEMPEMARKED: Konsernsjef Gustav Line viste nylig til at beregninger gjort av analytikere indikerer at markedsmuligheten for Smartcraft bare i Norge, Sverige og Finland utgjør rundt 10 milliarder kroner. Omsetninga for konsernet i fjor er opplyst å være 219 millioner kroner. Foto: Smartcraft
Nytt

Sikter mot børs neste uke

Konsernet er bygd på et gründereventyr fra Ålesund. Nå gjenstår bare ett hinder, før Smartcraft blir byens nyeste børsnoterte selskap.

Marius Rosbach
14.06.2021

Smartcraft satser på å være notert på hovedlista ved Oslo børs innen neste torsdag. Det kommer fram i en børsmelding mandag, der selskapet legger fram planen for børsnoteringa.

Samtidig planlegger Smartcraft blant annet å skrive ut nye aksjer til en verdi av 500 millioner kroner. Book-budling-prosessen starter tirsdag morgen og varer i en uke, opplyser selskapet.

Det eneste hinderet som gjenstår, er en godkjenning fra styret i Oslo Børs for planene. Det skjer trolig på et møte mandag neste uke.

Om alt går etter planen er selskapet notert på Oslo Børs under tickeren «SMCRT», senest neste torsdag.

Håndverksspesialister
Smartcraft har hovedkontor i Ålesund, og leverer programvare til håndverkerbransjen.

Rundt halvparten av de 60 ansatte i Norge jobber i Ålesund. Til sammen har konsernet 145 ansatte fordelt på 10 kontorer i tre land.

De siste årene har de opplevd voldsom vekst og gjort flere oppkjøp.

Ålesund-gründere solgte i 2017
Konsernet er delvis bygd på selskapet System Konsult fra Ålesund, som Bernt Ulstein og Jan Olav Sandnes startet opp på 1980-tallet. Ulstein sitter fortsatt på ti prosent av aksjene i selskapet.

Gründerne solgte i 2017 til det svenske investeringsfondet Valedo Partners, og samme år ble selskapet fusjonert med Bransjedata.

(saka fortsetter under)

Cordel smartcraft foto 11
2017: Teamet fra Valedo Partners og aksjonærene i System Konsult AS og Bransjedata AS skrev under salgsavtalen i lokalene til Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange i Ålesund i 2017. Foto: Cordel

Dermed oppstod Cordel Norge, som nå er en del av Smartcraft-konsernet. Valedo Partners vil fortsatt være hovedeier etter børsnoteringa, med en eierdel på nær 40 prosent.

Er sikret 440 millioner
I forrige uke kom det fram at selskapet prises til 2,5 milliarder kroner på bakgrunn av at tre investorer har forplikta seg til å gå kjøpe aksjer for nær 440 millioner kroner, til en pris på inntil 17,8 kroner per aksje.

De tre investorene er Capital World Investors, som vil gå inn med inntil 237,5 millioner kroner, og Carnegie Fonder AB og Handelsbanken Fonder AB som stiller 100 millioner kroner hver.

Publisert: 14.06.2021 10:45

Sist oppdatert: 15.06.2021 00:08

Mer om