Ingegjerd Eidsvik artec aqua Petter Leon Fauske mmc first process 11
BETYDELIG AVTALE: Artec Aqua-sjef Ingegjerd Eidsvik og MMC First Process-sjef Petter Leon Fauske. Foto: MMC First Process
Nytt

Skal levere til milliardanlegg

– En strategisk svært viktig avtale, sier MMC First Process-sjefen om oppdrag på Salmon Evolution-anlegg.

Marius Rosbach
26.05.2021

MMC First Process er valgt som leverandør av systemet som skal håndtere all flytting av levende fisk ved oppdrettsanlegget Salmon Evolution bygger på Indre Harøy i Romsdal, ifølge en pressemelding.

Kontrakten er inngått med Artec Aqua i Ålesund som er totalentreprenør for utbygginga. NETT NO har tidligere omtalt at kontrakten for totalentreprenøren er på minst 1,2 milliarder kroner.

– Strategisk svært viktig
Verdien på kontrakten med MMC First Process blir ikke oppgitt, men det er åpenbart at den er av betydelig størrelse.

Første byggetrinn av det landbaserte anlegget Salmon Evolution bygger, skal ha en kapasitet på rundt 9000 tonn laks årlig.

– Vi er svært stolte over å få kunne bidra til å lykkes sammen med Artec Aqua og Salmon Evolution. Dette er en strategisk svært viktig avtale for oss der vi drar nytte av kompetanse og erfaringer fra flere fagområder i selskapet, uttaler administrerende direktør Petter Leon Fauske i MMC First Process.

(saka held fram under)

Salmon evolution kar byggetrinn 1 foto salmon evolution 11
STORE DIMENSJONAR: Karene som skal utgjere første byggetrinn tek form ved anlegget til Salmon Evolution i Hustadvika kommune. Foto: Salmon Evolution

Spesialutviklet for landbasert oppdrett
MMC First Process har sikret seg en rekke større oppdrag det siste året, og har opparbeidet en velfylt ordrebok. Leveransen til Salmon Evolution innebærer nye løsninger som blir utviklet spesielt for landbasert oppdrett.

Petter Leon Fauske tror oppdraget kan åpne nye muligheter for flere jobber innen landbasert oppdrett globalt.

Artec Aqua-sjef Ingegjerd Eidsvik forteller at MMC ble valgt blant annet grunnet deres erfaring og kunnskap fra håndtering av stor levende fisk om bord i brønnbåter.

(saka held fram under)

Frank Edvard Vike Bjørnar Flem Petter Leon Fauske Børre Waagan Asbjørn Skaro 11
AVTALE: Representanter fra avtalepartnerne, Frank Edvard Vike (fra venstre) i MMC First Process, Bjørnar Flem i Artec Aqua, Petter Leon Fauske og Børre Waagan fra MMC First Process og Asbjørn Skaro i Artec Aqua. Foto: MMC First Process

System for å flytte fisken
Salmon Evolution-sjef Håkon André Berg er godt fornøyd med valget av MMC First Process, og opplyser at samarbeidet vil bidra til å sikre fremdriften av utbygginga på Indre Harøy. MMC First Process-leveransen gjør Salmon Evolution i stand til å flytte fisken innad i anlegget ved behov.

Operasjonssjef Ingjarl Skarvøy i Salmon Evolution ønsker at flytting av fisk først og fremst skal kunne utføres på en måte som sikrer god fiskevelferd.

– Vi må også kunne flytte fisken slik at vi hele tiden optimaliserer produksjonskapasiteten i anlegget vårt, uttaler Skarvøy i meldinga.

Publisert: 26.05.2021 10:00

Sist oppdatert: 26.05.2021 11:31

Mer om