Skipsteknisk sea1 offshore illustrasjon Skipsteknisk
MINST TO SKIP: Designselskapet Skipsteknisk i Ålesund har sikret seg kontrakt på design av minst to skip til Sea1 Offshore. Illustrasjon: Skipsteknisk
Nytt

Skipsteknisk sikra ny designkontrakt

Skal designe minst to nye skip for tidligere Siem Offshore. Tror på flere kontrakter i år.

Marius Rosbach
05.11.2024

Skipsteknisk offentliggjør tirsdag en ny avtale om å designe to nye offshore energifartøy for Sea1 Offshore.

Det tidligere Siem Offshore-rederiet skal bygge sine nye skip hos verftsgruppen Cosco Shipping i Kina. Rederiet er en ny kunde for designselskapet i Ålesund. 

Det er i første omgang snakk om to skip med planlagt levering i 2027. Rederiet og byggeverftet er også i diskusjoner om mulighetene for å bygge flere tilsvarende skip, opplyser Sea1 Offshore i en børsmelding

En megler anslår ovenfor Finansavisen at slike skip har en prislapp på rundt 100 millioner dollar - eller knappe 1,1 milliarder kroner.

Tror på flere kontrakter i år
Da Nett No snakka med Skipsteknisk-sjef Hans Ove Holmøy i sommer kunne han fortelle at var ny aktivitet i markedet for bygging av nye offshoreskip som også kan brukes innen vindkraftindustrien. 

Da sa han samtidig at selskapet jobba med flere prosjekt i disse segmentene, som han trodde kunne bli realisert i løpet av høsten. 

Anne Mari Lausund Relling som er salgssjef for disse markedsområdene bekrefter til Nett No at de har troen på å lande flere prosjekt før årsskiftet. 

– Dette var ett av flere prosjekt vi jobber med. Vi er optimistiske for framtida, og ser mye aktivitet i markedet, legger hun til. 

Kan jobbe både offshore og i havvind
Designet på skipene er av typen ST-245, som skal være skreddersydd for å operere både innen vindkraft- og offshoreindustrien. 

Fartøyene vil være 120 meter lange, med et dekksareal på 1400 kvadratmeter og innredning til 120 personer. De blir være utstyrt med en 250-tonns subseakran og to integrerte hangarer for utsetting av fjernstyrte undervannsfarkoster (ROV) over siden.

Skipa skal i første rekke brukes til decommissioning-oppdrag, støtte for energisektorer og undervannsoperasjoner, ifølge pressemeldinga fra designselskapet. 

Skipsteknisk fikk det forøvrig tøffere i fjor - som resten av skipsdesignbransjen - etter at 2021 og 2022 ble betegnet som «jubelår» i Nett No sin bransjeoversikt. 

Publisert: 05.11.2024 12:12

Sist oppdatert: 05.11.2024 13:06

Mer om