Jugendfest innfelt per helge devold foto alexander bjørnøy
JUGENDFEST: Markedssjef Per Helge Devold (innfelt) forteller at de betaler «alt» på festivaltur i august for kandidater bosatt andre plasser i landet. Foto: Alexander Bjørnøy
Nytt

Spanderer festivaltur for å lokke nye ansatte

Flere tar i bruk nye metoder for å rekruttere. MMC First Process forsøker med kulturopplevelser.

Marius Rosbach
14.06.2022

Rekruttering står øverst på dagsorden for mange bedrifter og kampen om arbeidskraft har knapt vært større.

Det tvinger flere bedrifter til å tenke kreativt. Havila Kystruten opplevde kjemperespons da de før helga gikk ut lanserte rekrutteringsseilas.

MCC First Process er også blant dem som har tatt nye grep for å nå potensielle arbeidstakere utenfor regionen.

I samarbeid med Momentium spanderer de festivaltur til Jugendfest for å «vise frem alt det fantastiske denne regionen har å by på», som det heter i selskapets egen beskrivelse av kampanjen «Ta Turen».

– Vi dekker alt, fly, hotell og festivalpass hele helga, i tillegg til speed-dating med næringslivet, i håp om å fangste flere hjerner til regionen, forteller markedssjef Per Helge Devold til NETT NO.

Møtt på messer andre plasser i landet
De utvalgte er personer selskapet har møtt på rekrutteringsmesser rundt om i landet. Målet er å overbevise folk med rett kompetanse til å vurdere Sunnmøre som sitt nye bosted.

– En av de største fellesutfordringene regionen har for videre vekst er rekruttering. Skal vi løse denne utfordringen så må vi være kreative, fremsnakke regionen, hverandre og jobbe sammen, sier Devold om samarbeidet.

Det var kult at «festivalturen» og det som skjer på kultursiden i regionen ble frontet
Ante Giskeødegård

– Et friskt pust
Momentium-sjef Ante Giskeødegård mener bedrifta som leverer utstyr til fiskeindustrien, har tatt rekrutteringsarbeidet til et nytt nivå med kampanjen.

– Et friskt pust som virkelig skilte seg ut fra de andre, og det var kult at «festivalturen» og det som skjer på kultursiden i regionen ble frontet som en av grunnene til å ta turen til Sunnmøre, uttaler han på selskapets hjemmeside.

Må få fram det regionen har å by på
HR-sjef Merete Alnes Mostue i MMC First Process har rekruttert en rekke nye ansatte de siste åra, men bedrifta er fortsatt på jakt etter flere medarbeidere.

– For å lykkes med rekrutteringen må vi få frem alt det regionen har å by på, slik at de som ikke har opprinnelse her også finner regionen attraktiv, uttaler hun.

Publisert: 14.06.2022 12:19

Sist oppdatert: 14.06.2022 17:39

Mer om