Daniel garden jan christian vestre besøk nmk foto marius 22
TIL TYSKLAND: Klyngeleder Daniel Garden i GCE Blue Maritime reiser neste uke sammen med en større delegasjon fra maritim industrien til shippingmessa i Hamburg. Foto: Marius Rosbach
Nytt

Toppa eksportlag til Hamburg

Storsatsing for å vise fram den maritime klynga på Europas største shippingmesse.

Marius Rosbach
30.08.2022

Nordvestlandet vil være sterkt representert når den store shippingmessa SMM Hamburg åpner neste uke.

En større delegasjon fra en rekke av de største lokomotivene i den maritime industrien i regionen reiser til Tyskland for å vise fram noe av det ypperste norsk industri har å by på.

Fakta: Shippingmessa SMM Hamburg

Europas største shippingmesse blir arrangert annethvert år i den tyske byen Hamburg.

I år går messa av stabelen fra tirsdag 6. september til torsdag 8. september. Rundt 2000 utstillere og flere enn 40.000 besøkende ventes å komme til messa.

Besøkende som kommer fra flere enn 100 land kan boltre seg på 11 utstillingshaller som tar for seg ulike sider ved den maritime industrien.

Heimeside til messa (ekstern lenke)

Samla presentasjon
Klyngeleder Daniel Garden i CGE Blue Maritime Cluster forteller at dette er første gangen klynga samler seg til en slik presentasjon under den viktige messa

– Den maritime klynga har også ha et eget arrangement der vi har invitert flere hundre rederi og skipsdesignere. Målet er å fortelle at det er Norge som leverer de nyeste blå innovasjonene på maritim sektor, forteller han til NETT NO.

Følgende bedrifter deltar under seminaret den 8. september:

Vard Group, Brunvoll, Ulstein Group, Kongsberg Maritime, Corvus Energy, Wavefoil og simalutorsenteret OSC i Ålesund.

Også en rekke andre bedrifter fra regionen deltar på messa 6. til 8. september.

Pekt ut av Innovasjon Norge
Økt eksport er målet med besøket på den store shippingmessa. Opplegget er finansiert av Innovasjon Norge.

– Vi har fått et oppdrag fra Innovasjon Norge via et program kalt «high potential opportunities», forkorta HPO. Gjennom dette arbeidet skal vi øke andelen maritimt norsk utstyr på skip som blir bygd i utlandet, forklarer Garden.

HPO-programmet er retta mot prosjekt der det er utsikter til hanke inn kontrakter til en verdi av minst 500 millioner kroner.

Andre HPO-prosjekt inkluderer alt fra havvind i Europa – inkludert utstyr til skip, til tunnelteknologi i Chile til forsvarsteknologi i USA.

Publisert: 30.08.2022 05:00

Sist oppdatert: 30.08.2022 10:13

Mer om