Skjermfoto vuu illustrasjon 11
PÅ VENT: Ideen til Vuu er å tilby ekstra informasjon til filminteresserte om alt fra skuespillere, filmopptakssteder og historien bak filmen, på skjermen samtidig som filmen går. Skjermfoto: Heimesida til Vuu
Nytt

Vuu på vent

De to siste årene har teknologiselskapet i Ålesund hentet inn nesten 20 millioner kroner. Nå er de ansatte permittert.

09.05.2022

Ideen til Ålesund-selskapet Vuu er å tilby ekstra informasjon til filminteresserte om alt fra skuespillere, filmopptaksteder og historien bak filmen, på skjermen - samtidig som filmen går.

Selskapet ble etablert i 2015 og arbeidet i flere år med å utvikle programvaren. Idet Vuu var i ferd med å trappe opp markedsføring og salg, kom koronapandemien.

Korona stoppet salgsturneen
- Vi har hatt to vanskelige år. Vi begynte å reise og selge dette inn i 2020, sier daglig leder, grunnlegger og medeier Christian Arild Strømmen i Vuu i Ålesund.

Koronapandemien gjorde at salgsturneen stoppet nesten med det samme den var i gang. Nå er arbeidsstokken som på det meste utgjorde 31 personer, permittert.

- Å møte nye kunder på nett er ikke lett, sier Strømmen.

Å møte nye kunder på nett er ikke lett,
Christian Arild Strømmen

Pir-selskap størst av investorene
Selskapet Pir III Invest er største eier i Vuu ifølge den siste oppdaterte aksjonæroversikten hos Proff.no.

Pir III Invest er ett av selskapene i Pir-miljøet, som blant annet står bak Pir Cowork i Pir-bygget i Ålesund. De har investert i flere nyetablerte selskap på Nordvestlandet.

Bak Pir III Invest står ti investorer, der Ole Reinhart Notøs selskapet Høgnabben er største aksjonær, fulgt av Bjørn Oscar Kløvnings Bok Holding, Peder Stette og familiens selskap Stette Invest, Amund Pedersens selskap Abacs og Tore Rødals selskap Thr.

De siste årene har Vuu hentet inn ny egenkapital gjennom tre kapitalutvidelser, viser årsmeldingen for 2020 og kunngjøringer. NETT NO anslår at det tilsammen dreier seg om nesten 20 millioner kroner.

Sikter mot filmdistributører
I starten satset Vuu på at kundene skulle være filminteresserte privatpersoner, men endret etterhvert til å satse på avtaler med filmdistributører som sitter med filmrettighetene, sier Strømmen til NETT NO.

Målet er at filmdistributørene skal tilby Vuu sin teknologi som en del av tilbudet når kundene kjøper, eller leier film på nettet.

Blockbuster-avtale
Ifølge en artikkel i nettavisen Shifter i september 2020 inngikk Vuu sommeren 2020 en samarbeidsavtale med den danske filmdistributøren Blockbuster, og senere samme år en avtale med det amerikanske Tv-selskapet NBCUniversal.

– Vi har nylig signert en avtale med filmstudioet NBCUniversal om å levere alt offisielt ekstramateriale til strømmetjenester, og jobber nå med avtaler med flere av de største internasjonale filmstudioene, sa Strømmen til Shifter.

Samla underskudd på 43 millioner
Siste offentlig tilgjenglige regnskap for Vuu er fra 2020. Da hadde selskapet en million kroner i driftsinntekter og minus 9,8 millioner kroner i resultat før skatt.

Det samlede underskuddet før skatt siden starten i 2015 og til og med 2020 er på 43 millioner kroner.

Publisert: 09.05.2022 12:00

Sist oppdatert: 13.05.2022 11:15

Mer om