Robin Halsebakk Roger Hofseth foto Hofseth Aqua 11
SKIPSDÅP: I helga hadde Sølvtrans dåp for søsterskipet til Ronja Azul, hvor en festkledd Sølvtrans-sjef, Robin Halsebakk, og Hofseth Aqua-sjef, Roger Hofseth, deltok. Foto: Hofseth Aqua
Nytt

Hofseth leier Sølvtrans-båt

I løpet av året håper oppdrettsselskapet å få grønt lys for mer vekst også på Nordvestlandet.

Marius Rosbach
30.03.2022

Hofseth Aqua har gjort en avtale med Ålesund-rederiet Sølvtrans om å leie den helt nye brønnbåten Ronja Azul, opplyser partene i en pressemelding onsdag.

Når oppdrettsselskapet ikke benytter båten, skal Sølvtrans leie den ut til andre som trenger den.

- Best mulig fiskehelse er det som lønner seg mest, når man driver med oppdrett av fisk. Derfor har vi brukt mye ressurser de siste to årene på å bygge nye flåter og byttet om på lokaliteter I Storfjorden. Nå tar vi og i bruk den nyeste og mest skånsomme måten å blant annet avluse fisk på, sier Roger Hofseth, CEO i Hofseth Aqua i meldinga.

Håper på grønt lys for vekst
Nordvestlandet er ett av områdene hvor det for øyeblikket ikke tillates mer oppdrettsvekst, på grunn av mye lus og høy dødelighet blant fisken.

En vurdering som styringsgruppen for lakselus-påvirkning har levert, viser at det i fjor var nærmere lav enn høy dødelighet som følge av lakselus i området mellom Stadt og Hustadvika.

– Det gjør at det er ventet at produksjonsområdet vil få grønt eller oransje lys i løpet av året. Vurderingen viser at situasjonen er bedre på Sunnmøre enn i Romsdal, heter det i meldinga fra Hofseth.

Selskapet er ikke kjent med når avgjørelsen fra departementet kommer.

– Viktig å ligge i front

Hofseth opplyser at de bruker en avlusingsmetode som ble innført i 2016 og som selskapet er svært fornøyd med.

Likevel ønsker de å forbedre seg, og leieavtalen med Sølvtrans er et ledd i dette arbeidet.

–- For Hofseth som både har fire FoU-konsesjoner og visningskonsesjon er det svært viktig å ligge i front på utviklingen i havbruksnæringen. Vi ønsker fisk som vokser raskt fordi den har det bra. Avtalen med Sølvtrans er bra for å få til en slik utvikling, uttaler Roger Hofseth.

Mye snø i fjellet gjør at det vil komme mye ferskvann i Storfjorden i år. Det gir fisken gode forhold fremover, og Hofseth venter det ikke blir nødvendig med avlusing før Ronja Azul blir tilgjengelig fra i høst.

Publisert: 30.03.2022 10:20

Sist oppdatert: 30.03.2022 10:32

Mer om