Montasje Peder Stette Roger Halsebakk Frode Håkon Kjølås Malvin Sandbakk Arild Bødal Jan Remmereit Nature Energy anlegg jfr Hyperthermics
EIGARENDRINGAR: Malvin Sandbakk og Arild Bødal i Stryn (innfelt nede til venstre) har seld seg ut, Jan Remmereit og familie (innfelt ned til venstre) har seld ein mindre aksjepost og Peder Stette, Roger Halsebakk og Frode Håkon Kjølås (innfelt oppe til høgre) har blitt eigarar av til saman 23,3 prosent av Hyperthermics. I bakgrunnen biogassanlegget til Nature Energy i Danmark, der Hypethermics skal bygge eit testanlegg.
Nytt

Hyperthermics verdsett til 200 millionar

Selskapet kjøpte tilbake eigne aksjar og selde til trioen Roger Halsebakk, Frode Håkon Kjølås og Peder Stette for kring 47 millionar.

21.05.2021

"Rundt 200" (millionar kroner, red. merk) seier investeringsdirektør Tore Tønseth i Ronja Capital II om verdsettinga av Hyperthermics.

Ronja Capital II er investeringselskapet til Sølvtrans-sjef Roger Halsebakk og familie som saman med Stette Invest og Kjølås Stansekniver har kjøpt 23,3 prosent av aksjane i Hypthermics.

Stette Invest er eig av Peder Stette og familie, Kjølås Stansekniver av Frode Håkon Kjølås. Stette og Kjølås var medeigarar i sjømatindustriutstyr-selskapet Optimar, som no er eigd av tyske Haniel Group.

Kjøpte ut aksjonærar
Med ei verdsetting på 200 millionar kroner betry det at trioen Halsebakk, Stette og Kjølås betalte omlag 47 millionar kroner for Hyperthermics-aksjane.

Seljar var Hyperthermics sjølv, som i fjor kjøpte ut tre aksjonærar og i år kjøpt ein del av aksjane til ein fjerde aksjonær.

Ifølgje selskapet var dei som selde i fjor Invest 24 (8,2 prosent) med blant andre Arild Bødal og Malvin Sandbakk i Stryn på eigarsida, Agder Næringsselskap (5,5 prosent) og Grønn Vekst (5,8 prosent). (Tala i prosent er eigarandelen dei hadde).

Tidlegare i år har Hyperthermics Holding redusert sin aksjepost til 22,6 prosent gjennom eit sal til selskapet, som i sin tur selde vidare til Halsebakk/Stette/Kjølås.

Jan Remmereit med familie eig over 80 prosent av aksjane i Hyperthermics Holding. Remmereit har grunnla helsekostselskapet Natural som seinare vart seld til Kjell Inge Røkke-dominerte Aker. Frå miljøet rundt Remmereit har også legemiddelselskapet Arctic Bioscience sprunge ut.

Finansiere satsing
Ideen bak Hyperthermics er å bruke bakteriar som lever og trivest i høg temperatur og trykk til på bryte ned biologisk materiale.

Kort forklart får slike bakteriar fart på nedbrytinga, som betyr at biogassanlegg får auka kapasiteten. Selskapet har og utvikla bruken av slike bakteriar til å utvinne protein frå fiskeavfall.

Hyperthermics har hatt eit pilotanlegg i drift ved avfallhandteringsselskapet Lindum sitt biogassanlegg i Drammen sidan 2016.

Det kommersielle gjennombrotet har tatt lenger tid enn selskapet har venta, men i løpet av fjoråret og i år har selskapet varsla fleire intensjonavtalar og tidlegare denne veke også ein avtale om å bygge eit testanlegg i Danmark til omlag 20 millionar kroner.

Hyperthermics skal vere partnar i finansieringa av anlegget, og pengane frå aksjesalet til Halsebakk/Kjølås/Stette er ein del av finansieringa av anlegget i Danmark.

Modellen med å vere med og finansiere anlegg kan blir brukt også seinare, og selskapet vil i løpet av året vurdere ein emisjon i Hyperthermics, i følgje dagleg leiar Erlend Haugsbø.


Publisert: 21.05.2021 11:10

Sist oppdatert: 21.05.2021 11:14

Mer om