Roger Hofseth gruve Raudbergvika Foto Marius Rosbach 11
STORE VERDIER: Roger Hofseth er sikker på at det kan være store verdier i steinen som skal tas ut her fra fjellet ved Raudbergvika. Foto: MArius Rosbach
Nytt

Mener det kan være store verdier i steinen

Steinen som Hofseth har tenkt til å ta ut for å bygge kjempeanlegg for oppdrett, kan delfinansiere utbygginga.

14.11.2022

Verdien av steinmassene som vil bli tatt ut fra fjellet for å få plass til store haller med landbasert oppdrett av laks, kan vise seg å ha stor verdi.

Det skriver nettstedet Landbasedaq.no etter et besøk i Raudbergvika i Storfjorden.

Roger Hofseth har som kjent store planer via selskapet World Heritage Salmon, om å etablere et oppdrettsanlegg i fjellet hvor det tidligere ble drevet olivinutvinning.

– Helt klart ressurser vi kan bruke
Noe av årsaken til at regnestykket for utgravingen kan se annereledes ut enn først antatt, er at prisen på olivin er gått opp.

– Vi kjerneboret over 4 km og fant ut at det var mer her. Her er helt klart ressurser vi kan bruke til å delfinansiere en utbygging av et oppdrettsanlegg. Her kan være store beløp i steinverdier, forteller Roger Hofseth underveis på turen.

Hofseth-selskapet påpeker til nettstedet at de ikke skal i gang med gruvedrift på stedet. Men om massen som blir tatt ut for å legge til rette for oppdrettsvirksomheten, viser seg å kunne brukes til noefornuftig, vil det være en gevinst på flere måter, legger de til.

Sjå video frå gruvene her (lenke til Facebook)

Vil sprenge ut store haller
Det er planlagt rundt 15 store haller på 400 meter som skal bygges ut over en tiårsperiode. På sikt er målet å produsere 100.00 tonn.

Hofseth har vist til at det er en rekke naturlige fordeleler ved å plassere anlegget inn i fjellet – med tilgang på fjordvann.

Det landbaserte anlegget skal basere seg på gjennomstrømmingsteknologi. Slammet er tenkt brukt til biogassproduksjon.

Satsinga er avhengig av godkjenning fra myndighetene, og Statsforvalteren i Møre og Romsdal har hatt flere innvendinger. Roger Hofseth sier til nettstedet at han tror de skal få utredet det Statsforvalteren er kritisk til.

Denne artikkelen ble endret 14. november klokka 19. I den første versjonen var Hofseth sitert på at det kan være verdier for «milliardbeløp» i steinen. Etter saka ble publisert hevder han at det ikke stemmer.

Podium

E12/S2 Arne Nore og Roger Hofseth - historia og framtida til norsk oppdrettsnæring.

Publisert: 14.11.2022 14:21

Sist oppdatert: 15.11.2022 02:43

Mer om