Invo Roberth Klemetsen foto Invo 11
GOD VEKST: It-selskapet som Roberth Klemetsen leder, ligger an til å nå vekstmålene så langt. Framover venter Invo-sjefen størst vekst i antall ansatte i Oslo. Foto: Invo
Nytt

Holder veksttempoet oppe

Inntektene peker fortsatt oppover for Invo. Men sjefen for it-selskapet skulle gjerne ansatt flere.

Marius Rosbach
18.11.2022

It-selskapet Invo har satt seg ambisiøse omsetningsmål og administrerende direktør Roberth Klemetsen satser på at de når årets budsjett. I tilfelle ender de på en omsetning rundt 45 millioner kroner.

– Framtidsmålet vårt er å doble omsetningen og nå 100 millioner, forteller han.

Selskapet leverte et svært godt resultat i fjor med en omsetning på 38 millioner kroner og et overskudd før skatt på hele 9,2 millioner kroner. Omsetningen var en økning på mer enn 26 prosent fra året i forveien.

Lønnsomheten er den beste selskapet har levert, med en resultatmargin på 25 prosent.

Håpte på 10-12 nye ansatte
Da NETT NO snakket med Klemetsen rundt årssskiftet i fjor var de 25 ansatte og han håpte å ansatte 10-12 nye personer i løpet av året.

Det har vist seg vanskelig. I dag teller selskapet 26 ansatte – men flere har både startet og sluttet i løpet av året. Invo-sjefen legger ikke skjul på at rekrutteringen i it-bransjen har vært krevende.

– Det er vanskelig å få tak på folk – og det er mange som vil ha tak på dem du har, sier Klemetsen.

– Spesielt dem som kan salg og markedsføring av programvare, har vært ekstremt krevende å rekruttere, legger han til.

Venter størst vekst i Oslo
It-selskapet er «ISV Gold Partner» for Microsoft og har kunder over store deler av landet. Hovedkontor, utvikling og prosjektledelse er i Ålesund.

I Oslo er det hovedsaklig salg og marked som holder til. Det er også her de venter størsteparten av veksten i ansatte framover.

Nå krysser han fingrene for at de klarer å bemanne opp slik at de kan fortsette veksttempoet også neste år.

Flere søkere til jobbene
Bemanningsselskapet Randstad kunne tirsdag fortelle at de hadde registrert en «ekstreme bevegelser» i arbeidsmarkedet, med langt flere søkere til mange stillinger enn tidligere.

Invo-sjefen forteller at de for øyeblikket har ute en søknad etter en person som skal jobbe i ettermarkedet. Her har de allerede fått bra søkere.

– Uten at vi har gjort noen ekstra innsats, så har vi fått inn flere søkere som vi hartenkt er «midt i blinken». Kanskje er det noe av den effekten vi ser, sier Klemetsen.

Enklere rekruttering i Ålesund
Rekrutteringen i Ålesund er litt ulik den it-selskapet opplever i hovedstaden. Klemetsen beskriver det som et mer lukka miljø, hvor det er lettere å få oversikt.

– Her begynner vi tidlig å rekruttere blant studentene i samarbeid med utdanningsinstitusjonene lokalt, og vi vet mer hvor vi skal få tak på folk, sier han.

At jakten på ansatte går lettere på Sunnmøre har også å gjøre med hva slags type oppgaver som utføres ved kontoret her.

Elin Bae foto Invo
NY I ÅLESUND: Elin Lovinda Brandt Bae er nyansatt prosjektleder ved Ålesund-kontoret og roser «onboarding»-prosessen hun møtte i selskapet. Foto: Invo

Nyansatt roser «onboarding»-prosessen
Invo-sjefen påpeker at intern opplæring og hvordan nyansatte blir tatt i mot, blir mer viktig. Nylig ansatte selskapet den erfarne prosjektlederen Elin Lovinda Brandt Bae ved Ålesund-kontoret.

Hun er allerede i gang og roser «onboarding»-prosessen hun møtte. Etter oppstarten på en fredag, deltok hun allerede første helgen på selskapets strategiseminar som varte over tre dager.

– Det var en utrolig lærerik og hyggelig start. Da jeg møtte opp på kontoret i Ålesund på mandag, kunne jeg navnene på alle og hva de jobbet med, uttaler hun i en melding om ansettelsen.

Bae har mer enn 20 års erfaring og kommer fra det finskeide it-konsernet Tietoevry. Her har hun jobbet med alt fra kvalitetsledelse til cybersikkerhet.

Publisert: 18.11.2022 05:00

Sist oppdatert: 18.11.2022 12:15

Mer om