Simulatorsenteret ved milepæl
Snart blir verktøyene til Offshore Simulator Centre tilgjengelig for flere. Samtidig utvides arbeidsstokken betydelig.
I disse dager har Offshore Simulator Centre (OSC) i Ålesund lyst ut en rekke stillinger som skal bygge videre på miljøet som de siste årene er skapt ved Norsk Maritimt Kompetansesenter (NMK).
Bakgrunnen er kraftig vekst i utviklinga av digitale tvillinger til offshore og FN-programmet om smarte byer.
– Vi har hatt gode prosjekt som har gitt stabil inntjening og omsetning de siste årene. Også i fjor hadde vi en svak økning i omsetningen til tross for Covid-19, og i år har det virkelig tatt av, forteller kommunikasjonssjef Siri Teigene Hatløy til NETT NO.
Arbeidet gjennom FN-programmet Smart Sustainable Cities-program, United for Smart Sustainable cities (U4SSC), har ført til at rundt 20 byer fra flere ulike land vil ta i bruk teknologien som er utvikla i Ålesund.
Gir kundene lettere tilgang
Noe av årsaken til at senteret trenger «flere hender og kloke hoder» på laget, er at de er i ferd med å flytte simuleringsverktøyene sine opp i skyen.
– Det er en ganske stor investering og det er mye som skal på plass både teknisk og når det kommer til sikkerhet. Fordelen blir at kundene kan få tilgang til simulatortjenestene ute på sine respektive arbeidssteder ved å knytte seg opp til en server, forklarer Hatløy.
(saka fortsetter under)
Fordelen blir at kundene kan få tilgang til simulatortjenestene ute på sine respektive arbeidssteder
Skal være klart i løpet av våren
Til nå har samarbeidspartnere i stor grad vært nødt til å komme til Ålesund når de for eksempel skal kjøre simuleringer. Det har gjort det vanskelig tilgjengelig for noen – ikke minst bedrifter med begrensa ressurser.
– Med dette håper vi å gjøre simulering lettere tilgjengelig for små bedrifter, sier Hatløy.
Arbeidet som blant annet har fått støtte fra Innovasjon Norge, er allerede i gang. Om ting går etter planen vil alt være på plass i løpet av våren.
Øker arbeidsstokken
En kraftig oppbemanning er samtidig på trappene og i disse dager søker senteret og datterselskapet Augment City etter ni nye ansatte til sammen.
– Stillingene har vært ute i litt over halvannen uke og vi har hatt stor interesse. Mange søker og mange ringer og spør om de ulike stillingene, forteller kommunikasjonssjefen.
Jobbene dreier seg om både økonomi, salgsstøtte og innovasjonskoordinator, men ikke minst er på de jakt etter dataingeniører og utviklere med ulike spisskompetanser. Sistnevnte er en ettertrakta gruppe på arbeidsmarkedet.
– Det er en kamp om å få ansatt disse, men vi håper å friste med spennende stillinger og prosjekt, hvor det er gode muligheter til å utvikle seg, sier Hatløy.
(saka fortsetter under)
Hatløy påpeker at det også er mange flinke unge som går ut fra NTNU i Ålesund, og de nyansatte skal jobbe her i byen.
I dag er OSC 34 ansatte og etter nyansettelsene vil de ha dobla tallet på ansatte siden 2018, da selskapet hadde drøyt 20 årsverk.
Flere varierte prosjekt
Oppdragsmengden er økende og de siste par årene har inntektene vært på rundt 50 millioner kroner. I starten dreide mye seg om arbeid for offshorebransjen, men nå tas løsningene i bruk på flere områder.
Flere husker trolig simulatorsjef Joel Mills vise hvordan responstiden til utrykningskjøretøy i Ålesund påvirkes av mønstre i trafikken. Det er bare ett eksempel på hvordan data kan kombineres for å gi ny innsikt med verktøyene.
– Vi har flere varierte prosjekt på kryss og tvers av bransjer, og flere av disse kjøres i regi av datterselskapet Augment City, avslutter Siri Teigene Hatløy.
E8/S1 Øyvind Tørlen og Jan Endre Vartdal om bærekraft i næringslivet
Publisert: 26.02.2021 11:10
Sist oppdatert: 23.10.2021 19:21