Innovasjon norge Gunnar Bovim Helge Gjerde Håkon Haugli foto marius 11
SUNNMØRS-BESØK: Ledelsen i Innovasjon Norge, blant annet ved styreleder Gunnar Bovim (t.h. og administrerende direktør Håkon Haugli (t.h.) er denne uka på bedriftsbesøk med regiondirektør Helge Gjerde. Foto: Marius Rosbach
Nytt

Skjermer Ålesund-kontor i spareplan

Ledelsen i Innovasjon Norge med godt nytt til næringslivet på Nordvestlandet.

Marius Rosbach
07.04.2022

Ledelsen i Innovasjon Norge kom onsdag med godt nytt til næringslivet i regionen. Det har vært usikkerhet om konsekvensene av en omfattende spareplan, og nå kan de fortelle om resultatet.

Ålesund-kontoret blir ikke berørt av nedbemanningen i etaten, og får i stedet tilført ti nye stillinger.

– Det er veldig bra at vi kan videreføre det viktige arbeidet med grøn omstilling og eksport med den staben vi har i dag. Det er vi sjølvsagt glade for, er regiondirektør Helge Gjerde sin reaksjon på nyheten.

Det er som kjent stilt spørsmål ved tidspunktet for når de nye stillingene vil komme – og hvorvidt det dreier seg om en netto styrking.

– Ålesund blir ikke berørt
Det siste kan Innovasjon Norge-direktør Håkon Haugli bekrefte til NETT NO.

– Vi er der vi skal være i Møre og Romsdal. Vi har ikke noen planer om å ta ned bemanningen, så det er en netto styrking, forteller han.

Enkelte nasjonale funksjoner i Molde kan bli påvirket, men Ålesund blir ikke berørt, forteller Haugli.

Ledelsen og styret i Innovasjon Norge er på Sunnmøre for å møte en rekke bedrifter og holde et styremøte, før de begir seg hjemover torsdag.

NETT NO møtte følget på MMC First Process. Da hadde de nettopp besøkt Vard Brattvåg-verftet og etterpå gikk turen til NMK-senteret der de skulle møte en rekke bedrifter.

Må vente på Stortinget
Tidspunktet for når de ekstra stilingene i Ålesund kommer, er avhengig av når Stortinget gjør sitt vedtak. Saka er til behandling og er venta å komme til votering i løpet av våren.

– Så raskt Stortinget er ferdig og vi får bekrefta at det blir sånn, så setter vi i gang rekrutteringa av de første stillingene, forteller Haugli.

Han forklarer at det dreier seg om å flytte nasjonale funksjoner til Ålesund.

– De skal jobbe operativt mot næringslivet nasjonalt, og dermed også næringslivet i Møre og Romsdal – som er Norges fremste eksportfylke – et arbeid som skal gjøre at Norge skal lykkes med eksportarbeidet, forklarer han.

Også Eksfin-kontoret i byen styrkes med én ansatt.

Podium

E10/S2 Stig Remøy og Rolf Fiskerstrand om GIEK / Eksportkreditt Norge og framtida til norsk eksport

«Ekstraordinært» at Ålesund styrkes
Innovasjon Norge har rundt 25 ansatte i Møre og Romsdal i dag.

De ti ekstra stillingene – som næringsministeren lovet som «plaster på såret» for skrotingen av Eksportstrategirådet – vil med andre ord utgjøre en betydelig styrking.

Styreleder Gunnar Bovim er med på sunnmørsbesøket og påpeker at Innovasjon Norge har fått et betydelig innsparingskrav på 100 millioner kroner.

– Vi gjennomfører en stor nedbemanning som medfører reduksjoner både ved hovedkontoret og andre områder. Derfor er det ekstraordinært at vi i utgangspunktet ikke reduserer i Møre og Romsdal. At vi i tillegg øker, er enda mer ekstraordinært, påpeker han.

Publisert: 07.04.2022 15:20

Sist oppdatert: 08.04.2022 09:10

Mer om