NOG Norwegian Group Kay Ove Johansen Foto NOG
ULIKE OPPGAVER: Konsernleder Kay Ove Johansen i Norwegian Group i Volda som sammen med datterselskapene, har en rekke ulike oppdrag på Tampen Hywind. Foto: NOG
Nytt

Flere enn 50 ansatte i sving med vindkraft til havs

Volda-firma med prestisjeoppdrag på flytende havvindpark.

Marius Rosbach
28.10.2022

Norwegian Group (NOG) er i full gang med et prestisjefylt oppdrag på Hywind Tampen for Subsea 7 og Aker Solution.

Verdien blir ikke opplyst, men arbeidet på Equinor sin havvindpark gir jobb til godt over 50 ansatte i Volda-firmaet, forteller konsernleder Kay Ove Johansen i Norwegian Group til NETT NO.

– Vi starta i mai i år, og vil trolig holde på til godt utpå høsten 2023, sier han.

Verdens første flytende havvindpark
Det dreier seg om både klatrere, mekanikere, servicepersonell og stillasmontører som skal utføre ulike operasjoner på det som blir verdens første flytende vindpark til havs.

Johansen er svært fornøyd med kontrakten og mener det viser at lokale bedrifter er i stand til å bidra på store prestisjeprosjekt.

Samtidig legger ikke Johansen skjul på at det er utfordrende arbeid – som aldri er gjort tidligere.

En rekke ulike leveranser
Sammen med datterselskapene NOG Access, AAK Energy og NOG People har NOG en lang rekke leveranser til havvindparken på Tampen-feltet.

De står for installering av telt til kabelterminering, rigging av utstyr til kabeltrekking, vedlikehold og service av generatorer og rigging av stillas.

Oppdraget inkluderer også montering og demontering av mye midlertidig utstyr på vindturbinene, opplyser selskapet i en pressemelding.

Startet i Gulen
Fundamentene til møllene er 107 meter lange og ble støpt i betong delvis i dokken hos Aker Solutions på Stord og på Dommersnes før de ble slept til Wergeland Base i Gulen. Der ble turbinene montert opp med tårnstruktur, turbinhus og massive turbinblader.

Johansen forteller at NOG startet rigging av stillas rundt og opp på vindmøllene for å sikre tilkomst og håndtering av kabler og annet utstyr. Deretter slepes turbinene til feltet hvor arbeidet fortsetter.

– Har bidratt stort
En av de største enkeltoppgavene er å trekke kabler fra vindturbinene til Snorre- og Gullfaks-feltene i samarbeid med Subsea 7 og Equinor.

– NOG har bidratt stort med stødig mannskap, reaksjonsevner og handlekraft i disse operasjonene, uttaler, Brice Viellard, prosjektleder for kabelinstallasjon i Subsea 7, i meldinga.

Publisert: 28.10.2022 14:41

Sist oppdatert: 06.09.2023 10:23

Mer om