Jan Christian Vestre montasje tore ulstein foto næringsdepartementet marius 11
TREKKER SEG: Tore Ulstein (t.h.) vil ikke lengre være en del av prestisjeprosjektet til næringsminister Jan Christian Vestre. Foto: Næringsdepartementet/Marius Rosbach
Nytt

Trekker seg fra nasjonalt eksportråd

Avstanden mellom regjeringens liv og lære er blitt for stor, mener Tore Ulstein.

11.11.2022

Næringslivsleder og Ulstein Group-eier Tore Ulstein trekker seg fra Nasjonalt Eksportråd, melder Dagens Næringsliv.

Sunnmøringen er flere ganger trukket fram av næringsministeren som en ressurs for eksportrådet han opprettet tidligere i år. Nå må rådet klare seg uten Ulstein kort tid før de skal legge fram sine første rapporter.

Jeg kan ikke stå bak og være en garantist fra industrien om at dette, med realisme, vil innfri ambisjonene
Tore Ulstein

Støtter målet - men tror ikke på tiltakene
Ulstein påpeker til avisa at han støtter målet om økt eksport, men han mener tiltakene det nå jobbes med, ikke er nok for at ambisjonene blir oppfylt.

- Vi kan gjerne jobbe med gode tiltak, men jeg kan ikke stå bak og være en garantist fra industrien om at dette, med realisme, vil innfri ambisjonene, sier han til avisa.

Rådet ble opprettet i stedet for Eksportstrategirådet som var tenkt lagt til Ålesund. Også dette grepet er Ulstein kritisk til, og mener det har svekket funksjonen til rådet.

Mener norske eiere presses ut
Tore Ulstein har flere vært kritisk til regjeringa sin politikk for bedriftseiere - som han mener blir skattlagt for tøft. NETT NO intervjuet nylig Tore og Gunvor Ulstein om saka.

– Nå presser skattesystemet norske eiere ut, og det kommer til å bli flere som flytter ut, sa Tore Ulstein da.

Han sier til Dagens Næringsliv at han ønsker å bo i Norge, men at det er vanskelig slik situasjonen er nå.

Peker på Co2-fond
Ulstein påpeker at det ikke bare er skattenivået som er problematisk. Han mener også det bør komme bedre statlige støtteordninger - og trekker fram et CO2-fond i samme spor som Nox-fondet, som ett eksempel.

En slik ordning er etterlyst av verftsbransjen, og kunne hjulpet til å få økt aktivitet i en bransje hvor mange av de største bedriftene sliter. Ulstein mener det har vært tverrpolitisk enighet om tiltaket, uten at det er innført.

Publisert: 11.11.2022 09:13

Sist oppdatert: 11.11.2022 09:38